Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Advies Freek Tewes, 31 jan 2016 12:13

Superstock: Rathbone Brothers

0 0 Leestijd ongeveer

Rathbone Brothers (Rathbones) is een Brits bedrijf dat actief is op de terreinen vermogensbeheer en wealth management voor particulieren, goede doelen-instellingen en financieel beheerders (trustees). De activiteiten omvatten discretionair vermogensbeheer, unit trusts, belastingadvies, pensioenadvies en andere bankzaken. Het voormalige familiebedrijf, opgericht in 1742, is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste vermogensbeheerders in het Verenigd Koninkrijk en maakt deel uit van de FTSE250. Rathbones heeft 14 kantoren in het Verenigd Koninkrijk, en bedient 39.000 cliënten. Begin januari maakte Rathbones de voorlopige cijfers over het vierde kwartaal bekend. Het totaal beheerd vermogen bedroeg eind 2015 £29,2 mrd, een stijging van 7,4% op jaarbasis. In totaal stroomde er in het vierde kwartaal £368 mln aan nieuw vermogen binnen, ten opzichte van £327 mln een jaar eerder. De autonome groei van het beheerd vermogen was 3,7% in het vierde kwartaal, vergeleken met 2,1% in het laatste kwartaal van 2014. Door de grilligheid van de financiële markten blijft Rathbones voor 2016 voorzichtig optimistisch. Het bedrijf blijft actief uitkijken naar overnamekandidaten. Het goede trackrecord zorgt voor een gestage groei van de aandelenkoers. Hierdoor lijkt het aandeel duur, maar historisch gezien valt dat wel mee. Het aandeel is namelijk ook in het verleden altijd hoog gewaardeerd geweest. Aan kwaliteit hangt nu eenmaal een prijskaartje.

Rathbone Brothers (Rathbones) is een Brits bedrijf dat actief is op de terreinen vermogensbeheer en wealth management voor particulieren, goede doelen-instellingen en financieel beheerders (trustees). De activiteiten omvatten discretionair vermogensbeheer, unit trusts, belastingadvies, pensioenadvies en andere bankzaken. Het voormalige familiebedrijf, opgericht in 1742, is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste vermogensbeheerders in het Verenigd Koninkrijk en maakt deel uit van de FTSE250. Rathbones heeft 14 kantoren in het Verenigd Koninkrijk, en bedient 39.000 cliënten.

Begin januari maakte Rathbones de voorlopige cijfers over het vierde kwartaal bekend. Het totaal beheerd vermogen bedroeg eind 2015 £29,2 mrd, een stijging van 7,4% op jaarbasis. In totaal stroomde er in het vierde kwartaal £368 mln aan nieuw vermogen binnen, ten opzichte van £327 mln een jaar eerder. De autonome groei van het beheerd vermogen was 3,7% in het vierde kwartaal, vergeleken met 2,1% in het laatste kwartaal van 2014.

Door de grilligheid van de financiële markten blijft Rathbones voor 2016 voorzichtig optimistisch. Het bedrijf blijft actief uitkijken naar overnamekandidaten. Het goede trackrecord zorgt voor een gestage groei van de aandelenkoers. Hierdoor lijkt het aandeel duur, maar historisch gezien valt dat wel mee. Het aandeel is namelijk ook in het verleden altijd hoog gewaardeerd geweest. Aan kwaliteit hangt nu eenmaal een prijskaartje.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ