Updates

Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Opinie Johan Brinkman, 27 jan 2016 14:51

Wat is het reglement van de beleggingscompetitie?

0 0 Leestijd ongeveer

In december hebben we onze abonnees opgeroepen om voor het einde van het jaar hun persoonlijke tip, of die van hun beleggingsvereniging, aan ons te mailen in het kader van de eerste editie van de beleggingscompetie van Beleggers Belangen. Onze oproep leverde in totaal 161 tips op, met name voor aandelen van eigen bodem (zie het blog '161 kooptips van abonnees'). Vooraf hadden wij gecommuniceerd dat we 1) van alle binnengekomen tips de rendementen zullen bijhouden en publiceren en 2) deelnemers de gelegenheid bieden om driemaal per jaar hun tip terug te trekken tegen de slotkoers van die dag en een nieuwe tip door te geven. Meer regels zijn er niet, laat staan een reglement. De winsten en verliezen berekenen we op dezelfde manier als die van onze eigen tips, namelijk inclusief dividend (total return) en in euro's tot aan het einde van het jaar of tot melding van verkoop (tegen de slotkoers van die dag). Na verkoop uw saldo enige tijd parkeren en het daarna inzetten voor een nieuwe positie kan niet. De rendementen van iedere tip worden apart berekend en aan het einde van het jaar gerangschikt. Nieuwe deelnemers kunnen zich pas eind dit jaar weer melden.

In december hebben we onze abonnees opgeroepen om voor het einde van het jaar hun persoonlijke tip, of die van hun beleggingsvereniging, aan ons te mailen in het kader van de eerste editie van de beleggingscompetie van Beleggers Belangen. Onze oproep leverde in totaal 161 tips op, met name voor aandelen van eigen bodem (zie het blog ‘161 kooptips van abonnees’).

Vooraf hadden wij gecommuniceerd dat we 1) van alle binnengekomen tips de rendementen zullen bijhouden en publiceren en 2) deelnemers de gelegenheid bieden om driemaal per jaar hun tip terug te trekken tegen de slotkoers van die dag en een nieuwe tip door te geven. Meer regels zijn er niet, laat staan een reglement.

De winsten en verliezen berekenen we op dezelfde manier als die van onze eigen tips, namelijk inclusief dividend (total return) en in euro’s tot aan het einde van het jaar of tot melding van verkoop (tegen de slotkoers van die dag). Na verkoop uw saldo enige tijd parkeren en het daarna inzetten voor een nieuwe positie kan niet. De rendementen van iedere tip worden apart berekend en aan het einde van het jaar gerangschikt. Nieuwe deelnemers kunnen zich pas eind dit jaar weer melden.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!