Updates

Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Opinie Michiel Pekelharing, 25 jan 2016 15:48

Hoe kijkt u na de recente koersdaling aan tegen het sportmiddelenconcern Under Armour?

0 0 Leestijd ongeveer

Under Armour (UA) is een producent van sportartikelen. Kleding beslaat circa 75% van de omzet, sportschoenen 15%. De onderneming concurreert met grote merken als Adidas en vooral Nike. Dat gaat behoorlijk goed, dankzij het innovatieve karakter van de producten en het sponsoren van bekende sportsterren als topbasketballer Stephen Curry. Op het moment van schrijven waren de jaarcijfers van 28 januari nog niet bekendgemaakt. We gaan ervan uit dat Under Armour de inkomsten in 2015 met ruim een kwart heeft weten op te voeren, tot bijna $4 mrd. De mooie groeivooruitzichten worden echter weerspiegeld in een zeer hoge waardering (k/w van ruim 50 op basis van de verwachte winst in het lopende jaar). Deze waardering maakt de koers kwetsbaar voor signalen dat het bedrijf niet aan de verwachtingen kan voldoen, bijvoorbeeld als gevolg van afzwakkende economische groei in de Verenigde Staten; zo'n 90% van de inkomsten komt uit Noord-Amerika. Ook een negatief analistenrapport van Morgan Stanley speelt een rol bij een mogelijke terugval. De zakenbank verlaagde het koersdoel van $103 naar $62 op basis van aanwijzingen dat de verkopen van damessportkleding – het grootste segment van de markt voor sportmode – achterblijven bij de verwachtingen. Een ander punt van zorg is dat de prijskracht minder groot lijkt te zijn dan in het verleden, waarbij als voorbeeld werd genoemd dat de prijs van de nieuwe Stephen Curry-schoenen in de Verenigde Staten recent werd verlaagd van $150 naar $130. Het verlies van prijskracht is weliswaar een zorgwekkende ontwikkeling, maar het lijkt er ook op dat Under Armour er bewust voor kiest om deels in te boeten op het exclusieve karakter om een veel grotere groep potentiële klanten met een wat lager budget te bereiken. Bovendien heeft het bedrijf nog alle ruimte om te groeien buiten de thuismarkt. Het is echter nog wat vroeg om in te stappen, aangezien verschillende effectenhuizen in reactie op de recente koersdaling en de vrees voor afzwakkende Amerikaanse groei hun koersdoelen neerwaarts bijstellen. In afwachting van het tot rust komen van het volatiele koersverloop krijgt Under Armour een houdadvies.

Under Armour (UA) is een producent van sportartikelen. Kleding beslaat circa 75% van de omzet, sportschoenen 15%. De onderneming concurreert met grote merken als Adidas en vooral Nike. Dat gaat behoorlijk goed, dankzij het innovatieve karakter van de producten en het sponsoren van bekende sportsterren als topbasketballer Stephen Curry.

Op het moment van schrijven waren de jaarcijfers van 28 januari nog niet bekendgemaakt. We gaan ervan uit dat Under Armour de inkomsten in 2015 met ruim een kwart heeft weten op te voeren, tot bijna $4 mrd. De mooie groeivooruitzichten worden echter weerspiegeld in een zeer hoge waardering (k/w van ruim 50 op basis van de verwachte winst in het lopende jaar). Deze waardering maakt de koers kwetsbaar voor signalen dat het bedrijf niet aan de verwachtingen kan voldoen, bijvoorbeeld als gevolg van afzwakkende economische groei in de Verenigde Staten; zo’n 90% van de inkomsten komt uit Noord-Amerika.

Ook een negatief analistenrapport van Morgan Stanley speelt een rol bij een mogelijke terugval. De zakenbank verlaagde het koersdoel van $103 naar $62 op basis van aanwijzingen dat de verkopen van damessportkleding – het grootste segment van de markt voor sportmode – achterblijven bij de verwachtingen. Een ander punt van zorg is dat de prijskracht minder groot lijkt te zijn dan in het verleden, waarbij als voorbeeld werd genoemd dat de prijs van de nieuwe Stephen Curry-schoenen in de Verenigde Staten recent werd verlaagd van $150 naar $130. Het verlies van prijskracht is weliswaar een zorgwekkende ontwikkeling, maar het lijkt er ook op dat Under Armour er bewust voor kiest om deels in te boeten op het exclusieve karakter om een veel grotere groep potentiële klanten met een wat lager budget te bereiken. Bovendien heeft het bedrijf nog alle ruimte om te groeien buiten de thuismarkt. Het is echter nog wat vroeg om in te stappen, aangezien verschillende effectenhuizen in reactie op de recente koersdaling en de vrees voor afzwakkende Amerikaanse groei hun koersdoelen neerwaarts bijstellen. In afwachting van het tot rust komen van het volatiele koersverloop krijgt Under Armour een houdadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €11,17 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!