Updates

Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Opinie Stephen Hendriks, 19 jan 2016 11:00

Citi: S&P500

0 0 Leestijd ongeveer

Als de feiten veranderen moeten we onze visie aanpassen, stelt Citi. Het belangrijkste feit voor de broker is de aanhoudende daling van de olieprijs. Die heeft uiteraard een negatief effect op de winstgevendheid van de energiesector, en Citi heeft daarom de prognose voor de gemiddelde winst per aandeel van de bedrijven uit de S&P500-index voor 2016 met $2 verlaagd tot $126,50. Daarmee komt de verwachte groei van de winst per aandeel op 5 in plaats van 7%. Het koersdoel voor zowel medio als eind 2016 voor de S&P500-index wordt dan ook verlaagd. Eerder verwachtte de broker dat de S&P500 medio 2016 op 2300 punten zou staan, en eind dit jaar op 2200 punten. In plaats daarvan verwacht Citi nu 2100 punten voor medio 2016 en 2150 voor eind 2016. Overigens is het niet alleen de lage olieprijs die Citi voorzichtig maakt. Ook op de kredietmarkt zijn er minder positieve ontwikkelingen zichtbaar. Niet alleen lopen de risico-opslagen op, ook worden de kredietvoorwaarden voor grote bedrijven strenger en geven kleinere bedrijven aan dat het lastiger is om leningen te krijgen. Van recessiegevaar is echter geen sprake, meent de broker, die vooralsnog niet verder gaat dan een licht neerwaartse aanpassing van het koersdoel voor de S&P500-index.

Als de feiten veranderen moeten we onze visie aanpassen, stelt Citi. Het belangrijkste feit voor de broker is de aanhoudende daling van de olieprijs. Die heeft uiteraard een negatief effect op de winstgevendheid van de energiesector, en Citi heeft daarom de prognose voor de gemiddelde winst per aandeel van de bedrijven uit de S&P500-index voor 2016 met $2 verlaagd tot $126,50. Daarmee komt de verwachte groei van de winst per aandeel op 5 in plaats van 7%. Het koersdoel voor zowel medio als eind 2016 voor de S&P500-index wordt dan ook verlaagd. Eerder verwachtte de broker dat de S&P500 medio 2016 op 2300 punten zou staan, en eind dit jaar op 2200 punten. In plaats daarvan verwacht Citi nu 2100 punten voor medio 2016 en 2150 voor eind 2016.

Overigens is het niet alleen de lage olieprijs die Citi voorzichtig maakt. Ook op de kredietmarkt zijn er minder positieve ontwikkelingen zichtbaar. Niet alleen lopen de risico-opslagen op, ook worden de kredietvoorwaarden voor grote bedrijven strenger en geven kleinere bedrijven aan dat het lastiger is om leningen te krijgen. Van recessiegevaar is echter geen sprake, meent de broker, die vooralsnog niet verder gaat dan een licht neerwaartse aanpassing van het koersdoel voor de S&P500-index.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ