Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Universal Music Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 13 jan 2016 17:45

Aegon behaagt beleggers met mooie verrassing

0 0 Leestijd ongeveer

Het is een mooie verrassing dat Aegon ruimte ziet om eigen aandelen in te kopen en het dividend te verhogen. Dat wordt correct weerspiegeld in de koerssprong van afgelopen woensdag en het houdadvies blijft gehandhaafd.

Aegon kwam met goed nieuws op de jaarlijkse analisten- en beleggersconferentie die woensdag 13 januari werd gehouden. De onderneming liet weten dat de Solvency II ratio aan het eind van 2015 op 160% is uitgekomen. Dat ligt duidelijk in het bovenste gedeelte van de bandbreedte van 140 tot 170% die de verzekeraar zichzelf ten doel heeft gesteld. Het nieuws doet een groot deel van de onzekerheid verdampen die vorig najaar bij het aandeel en andere bedrijven binnen de sector is ontstaan. Zo is branchegenoot Delta Lloyd aangewezen op een flinke aandelenuitgifte om de vermogenspositie zodanig te versterken dat aan de solvabiliteitseisen van de nieuwe regelgeving wordt voldaan. Aandeleninkoop De hoogte van de Solvency II ratio stelt Aegon in staat om per direct te starten met een programma voor de inkoop van €400 mln aan eigen aandelen. Bovendien wordt het dividend met 9% verhoogd. Aegon maakte tevens bekend dat het in 2018 een rendement op het eigen vermogen wil boeken van ten minste 10%. Om dat te behalen moeten de operationele kosten jaarlijks met €200 mln dalen. Driekwart van de besparingen vindt plaats in Noord-Amerika, waar alle activiteiten de komende jaren worden geïntegreerd in één organisatie. Aegon liet ook weten dat het de mogelijkheden onderzoekt voor een verkoop van de annuïteitenportefeuille in Groot-Brittannië, dat de strategische nadruk nog meer wordt gelegd op activiteiten waarvoor een vaste vergoeding wordt betaald en voor uitbreiding van de vermogensbeheerdivisie. Topman Alex Wynaendts vatte die strategie samen als ‘het laten groeien van de winstgevendheid, het verminderen van kosten en kapitaal teruggeven aan de aandeelhouders.’

Aegon kwam met goed nieuws op de jaarlijkse analisten- en beleggersconferentie die woensdag 13 januari werd gehouden. De onderneming liet weten dat de Solvency II ratio aan het eind van 2015 op 160% is uitgekomen. Dat ligt duidelijk in het bovenste gedeelte van de bandbreedte van 140 tot 170% die de verzekeraar zichzelf ten doel heeft gesteld. Het nieuws doet een groot deel van de onzekerheid verdampen die vorig najaar bij het aandeel en andere bedrijven binnen de sector is ontstaan. Zo is branchegenoot Delta Lloyd aangewezen op een flinke aandelenuitgifte om de vermogenspositie zodanig te versterken dat aan de solvabiliteitseisen van de nieuwe regelgeving wordt voldaan.

Aandeleninkoop
De hoogte van de Solvency II ratio stelt Aegon in staat om per direct te starten met een programma voor de inkoop van €400 mln aan eigen aandelen. Bovendien wordt het dividend met 9% verhoogd. Aegon maakte tevens bekend dat het in 2018 een rendement op het eigen vermogen wil boeken van ten minste 10%. Om dat te behalen moeten de operationele kosten jaarlijks met €200 mln dalen. Driekwart van de besparingen vindt plaats in Noord-Amerika, waar alle activiteiten de komende jaren worden geïntegreerd in één organisatie.

Aegon liet ook weten dat het de mogelijkheden onderzoekt voor een verkoop van de annuïteitenportefeuille in Groot-Brittannië, dat de strategische nadruk nog meer wordt gelegd op activiteiten waarvoor een vaste vergoeding wordt betaald en voor uitbreiding van de vermogensbeheerdivisie. Topman Alex Wynaendts vatte die strategie samen als ‘het laten groeien van de winstgevendheid, het verminderen van kosten en kapitaal teruggeven aan de aandeelhouders.’

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €32,25 per kwartaal. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!