Updates

Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Opinie Michiel Pekelharing, 12 jan 2016 09:54

Waarom geven zoveel partijen het aandeel ING een koopadvies?

0 0 Leestijd ongeveer

Er zijn meer dan 25 (effecten)banken en analistenhuizen die het aandeel ING volgen. Het overgrote deel daarvan koppelt er een koopadvies aan. In de analistenrubriek van Beleggers Belangen worden de adviezen weergegeven van elf grote partijen, en maar liefst zeven daarvan hebben het aandeel op de kooplijst staan. De argumenten die hiervoor het meest genoemd worden zijn de aantrekkelijke waardering, het mooie dividendrendement (ruim 3%) en de mogelijkheid om de uitkering te verhogen dankzij een stijging van de winst en de inkomsten uit de verkoop van het resterende belang in NN Group. Het is overigens opvallend dat het enthousiasme voor de bank de laatste maanden wat af lijkt te nemen. Rabobank zette het aandeel half augustus nog op de 'conviction list' van favoriete aandelen, op basis van onder meer het dividendrendement en de verkoop van een deelbelang in NN, maar sindsdien zijn er nauwelijks nieuwe koopadviezen bijgekomen. Eind november verlaagde KBC het advies van 'kopen' naar 'houden'. De Belgische bank houdt er rekening mee dat ING onder de nieuwe regels van Basel III moet voldoen aan een Core Equity Tier 1 van 12 tot 13%, zodat er aanzienlijk minder ruimte overblijft voor het uitkeren van dividend dan beleggers volgens KBC lijken te verwachten. Ook andere beleggers zijn de laatste tijd minder enthousiast geworden over de vooruitzichten van het aandeel, want de koers is sinds de zomer met ongeveer 20% gedaald. Rond de publicatie van de jaarcijfers op 4 februari zullen veel analisten het aandeel weer tegen het licht houden. Mogelijk krijgt het dan weer nieuwe koopadviezen, maar de meeste beleggers zullen inmiddels wijs genoeg zijn om die adviezen niet blindelings op te volgen. Een koopaanbeveling geeft namelijk geen enkele garantie voor een koersstijging, zo blijkt ook uit het recente koersverloop van andere financials, zoals Aegon, die naar verhouding evenveel koopadviezen krijgen. Bovendien worden er maar liefst vier keer zoveel koop- als verkoopadviezen gegeven. Beleggers Belangen geeft overigens een houdadvies voor het aandeel.

Er zijn meer dan 25 (effecten)banken en analistenhuizen die het aandeel ING volgen. Het overgrote deel daarvan koppelt er een koopadvies aan. In de analistenrubriek van Beleggers Belangen worden de adviezen weergegeven van elf grote partijen, en maar liefst zeven daarvan hebben het aandeel op de kooplijst staan. De argumenten die hiervoor het meest genoemd worden zijn de aantrekkelijke waardering, het mooie dividendrendement (ruim 3%) en de mogelijkheid om de uitkering te verhogen dankzij een stijging van de winst en de inkomsten uit de verkoop van het resterende belang in NN Group.

Het is overigens opvallend dat het enthousiasme voor de bank de laatste maanden wat af lijkt te nemen. Rabobank zette het aandeel half augustus nog op de ‘conviction list’ van favoriete aandelen, op basis van onder meer het dividendrendement en de verkoop van een deelbelang in NN, maar sindsdien zijn er nauwelijks nieuwe koopadviezen bijgekomen. Eind november verlaagde KBC het advies van ‘kopen’ naar ‘houden’. De Belgische bank houdt er rekening mee dat ING onder de nieuwe regels van Basel III moet voldoen aan een Core Equity Tier 1 van 12 tot 13%, zodat er aanzienlijk minder ruimte overblijft voor het uitkeren van dividend dan beleggers volgens KBC lijken te verwachten.

Ook andere beleggers zijn de laatste tijd minder enthousiast geworden over de vooruitzichten van het aandeel, want de koers is sinds de zomer met ongeveer 20% gedaald. Rond de publicatie van de jaarcijfers op 4 februari zullen veel analisten het aandeel weer tegen het licht houden. Mogelijk krijgt het dan weer nieuwe koopadviezen, maar de meeste beleggers zullen inmiddels wijs genoeg zijn om die adviezen niet blindelings op te volgen. Een koopaanbeveling geeft namelijk geen enkele garantie voor een koersstijging, zo blijkt ook uit het recente koersverloop van andere financials, zoals Aegon, die naar verhouding evenveel koopadviezen krijgen. Bovendien worden er maar liefst vier keer zoveel koop- als verkoopadviezen gegeven. Beleggers Belangen geeft overigens een houdadvies voor het aandeel.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €11,17 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!