Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden

Bankensector capituleert

0 0 Leestijd ongeveer

De AEX-index volgt de neerwaartse lijn zoals wij die voor de korte termijn hebben uitgestippeld. De kwetsbaarheid op de kortere termijn uitte zich in de vorming van een lagere koerstop in november en het onvermogen om boven het 40-weeks gemiddelde uit te stijgen. Door de krachtige verkoopdruk is de AEX zelfs het koersdoel op 420 iets voorbijgeschoten. Op de langere termijn is de index nu aangeland op een cruciaal niveau. Een aanhoudende en overtuigende val onder het 420-niveau betekent een verzwakking van het technische beeld op lange termijn. Zover is het nog niet maar de druk is groot, zoals blijkt uit de recente neerwaartse kruising van de MACD-indicator. Toch verwachten wij allereerst een herstel. De koersbodems van oktober rond 410 zullen samen met de eerder genoemde steunlijn rond 420 voor een degelijk vangnet zorgen. De kans op een opleving naar 460 is dan ook zeker aanwezig. Beleggers met een flinke risicobereidheid spelen daarop in. Anderen zijn beter af met het wachten op tastbaar bewijs dat de steunzone tussen 410 en 420 ook daadwerkelijk nieuwe koopinteresse losmaakt. Voor de Europese bankensector komt eventuele koopinteresse van beleggers te laat. Met een krachtige beweging is vorige week het steunniveau in de Dow Jones Stoxx Banks doorbroken. Dat gebeurde rond het 175-niveau. Omdat deze index een belangrijke graadmeter is voor zowel de economie als het beursklimaat is dit geen goed teken. De duidelijke dalende trend waarin Europese banken zitten, staat eerder aan het begin dan aan het eind. Een verdere koersdaling van tien procent is niet onrealistisch. Uit de onderliggende relatievesterktelijn blijkt bovendien dat de bankensector al ruim twee jaar slechter presteert dan het Europese beursgemiddelde. Een onderweging van de sector is meer dan gerechtvaardigd.

De AEX-index volgt de neerwaartse lijn zoals wij die voor de korte termijn hebben uitgestippeld. De kwetsbaarheid op de kortere termijn uitte zich in de vorming van een lagere koerstop in november en het onvermogen om boven het 40-weeks gemiddelde uit te stijgen. Door de krachtige verkoopdruk is de AEX zelfs het koersdoel op 420 iets voorbijgeschoten. Op de langere termijn is de index nu aangeland op een cruciaal niveau. Een aanhoudende en overtuigende val onder het 420-niveau betekent een verzwakking van het technische beeld op lange termijn. Zover is het nog niet maar de druk is groot, zoals blijkt uit de recente neerwaartse kruising van de MACD-indicator. Toch verwachten wij allereerst een herstel. De koersbodems van oktober rond 410 zullen samen met de eerder genoemde steunlijn rond 420 voor een degelijk vangnet zorgen. De kans op een opleving naar 460 is dan ook zeker aanwezig. Beleggers met een flinke risicobereidheid spelen daarop in. Anderen zijn beter af met het wachten op tastbaar bewijs dat de steunzone tussen 410 en 420 ook daadwerkelijk nieuwe koopinteresse losmaakt.

Voor de Europese bankensector komt eventuele koopinteresse van beleggers te laat. Met een krachtige beweging is vorige week het steunniveau in de Dow Jones Stoxx Banks doorbroken. Dat gebeurde rond het 175-niveau. Omdat deze index een belangrijke graadmeter is voor zowel de economie als het beursklimaat is dit geen goed teken. De duidelijke dalende trend waarin Europese banken zitten, staat eerder aan het begin dan aan het eind. Een verdere koersdaling van tien procent is niet onrealistisch. Uit de onderliggende relatievesterktelijn blijkt bovendien dat de bankensector al ruim twee jaar slechter presteert dan het Europese beursgemiddelde. Een onderweging van de sector is meer dan gerechtvaardigd.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ