Updates

Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Opinie Stephen Hendriks, 11 jan 2016 16:05

UBS: Novartis nog steeds koopwaardig, koersdoel flink omlaag

0 0 Leestijd ongeveer

De vooruitzichten voor de Zwitserse farmagigant Novartis in het lopende jaar zijn bepaald niet verbeterd, meent UBS. De broker verhoogde de taxatie voor de winst per aandeel voor 2015 met 1% tot $5,09 maar verlaagde tegelijkertijd de prognoses voor zowel 2016 als 2017. De belangrijkste reden hiervoor is de verslechterende vooruitzichten voor Alcon, de divisie oogheelkunde van Novartis. Deze divisie zal dit jaar een 'eencijferige winstdaling' laten zien. Bovendien krijgt Alcon te maken met generieke concurrentie op zo'n $400 mln van de omzet. Het bedrijfsonderdeel ontkomt dan ook niet aan flinke kostenbesparingen om de winstgevendheid nog enigszins te beschermen, waarschuwt UBS. Het liefst ziet de broker dat Novartis Alcon verkoopt – ook al gezien de geringe synergievoordelen met de farma-activiteiten van Novartis – maar voordat de farmaceut dat ook maar zou moeten overwegen, zal er wel eerst enig zicht op herstel moeten komen. Daarnaast is UBS iets voorzichtiger geworden over de vooruitzichten voor Entresto, een baanbrekend medicijn van Novartis tegen hartfalen. UBS handhaaft het koopadvies voor het bedrijf, maar verlaagt het koersdoel met maar liefst 13%, van CHF115 naar CHF100.

De vooruitzichten voor de Zwitserse farmagigant Novartis in het lopende jaar zijn bepaald niet verbeterd, meent UBS. De broker verhoogde de taxatie voor de winst per aandeel voor 2015 met 1% tot $5,09 maar verlaagde tegelijkertijd de prognoses voor zowel 2016 als 2017.

De belangrijkste reden hiervoor is de verslechterende vooruitzichten voor Alcon, de divisie oogheelkunde van Novartis. Deze divisie zal dit jaar een ‘eencijferige winstdaling’ laten zien. Bovendien krijgt Alcon te maken met generieke concurrentie op zo’n $400 mln van de omzet. Het bedrijfsonderdeel ontkomt dan ook niet aan flinke kostenbesparingen om de winstgevendheid nog enigszins te beschermen, waarschuwt UBS. Het liefst ziet de broker dat Novartis Alcon verkoopt – ook al gezien de geringe synergievoordelen met de farma-activiteiten van Novartis – maar voordat de farmaceut dat ook maar zou moeten overwegen, zal er wel eerst enig zicht op herstel moeten komen.

Daarnaast is UBS iets voorzichtiger geworden over de vooruitzichten voor Entresto, een baanbrekend medicijn van Novartis tegen hartfalen. UBS handhaaft het koopadvies voor het bedrijf, maar verlaagt het koersdoel met maar liefst 13%, van CHF115 naar CHF100.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €11,17 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!