Updates

Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen

Actueel advies

Goldman Sachs

0 0 Leestijd ongeveer

Goldman Sachs blijft staan op 'houden', maar de trend is eerder neerwaarts dan opwaarts.

Goldman Sachs (GS) liet in de laatste jaren een stabiel patroon zien van hogere toppen en hogere bodems. Interessant is het daarom om naar de weekgrafiek te kijken van de laatste maanden. Dan wordt duidelijk dat de koersbodem van oktober niet meer hoger is dan de voorgaande koersbodem van januari. Ook valt op dat de meest recente koerstop van november lager is dan de koerstop van juni. Dat maakt dat er onderhuids al een overgang heeft plaatsgevonden van een stabiele vraag naar het aandeel naar onderliggend aanbod. De vraag is hoelang het aanbod nog kan worden opgevangen door het steunniveau op $172,50. Zodra dit niveau bezwijkt ontstaat een nieuwe dalende trend. De kans daarop is groter dan 50%. Immers, het aandeel bevindt zich onder het 40-weeks gemiddelde en, zoals gezegd, de laatste koerstop is lager dan de vorige. Ook de recente negatieve kruising van de MACD-indicator belooft weinig goeds. Binnen het huidige houdadvies zien wij derhalve de risico's aan de onderkant.  

Goldman Sachs (GS) liet in de laatste jaren een stabiel patroon zien van hogere toppen en hogere bodems. Interessant is het daarom om naar de weekgrafiek te kijken van de laatste maanden. Dan wordt duidelijk dat de koersbodem van oktober niet meer hoger is dan de voorgaande koersbodem van januari. Ook valt op dat de meest recente koerstop van november lager is dan de koerstop van juni. Dat maakt dat er onderhuids al een overgang heeft plaatsgevonden van een stabiele vraag naar het aandeel naar onderliggend aanbod. De vraag is hoelang het aanbod nog kan worden opgevangen door het steunniveau op $172,50. Zodra dit niveau bezwijkt ontstaat een nieuwe dalende trend. De kans daarop is groter dan 50%. Immers, het aandeel bevindt zich onder het 40-weeks gemiddelde en, zoals gezegd, de laatste koerstop is lager dan de vorige. Ook de recente negatieve kruising van de MACD-indicator belooft weinig goeds. Binnen het huidige houdadvies zien wij derhalve de risico’s aan de onderkant.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ