Updates

Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 18 dec 2015 11:14

Topman Fagron treedt af

0 0 Leestijd ongeveer

Door de zwakke financiële positie verkeert Fagron niet in een goede onderhandelingspositie. Als er al een akkoord wordt bereikt, is het de vraag in hoeverre dat in het belang is van de zittende aandeelhouders. Het is ook een optie dat CVC een belang neemt bij een herfinancieringsronde. Met het oog op de zeer hoge mate van onzekerheid wordt het verkoopadvies herhaald.

De topman van Fagron treedt af en het bedrijf zet de overnamebesprekingen op een laag pitje om zich volledig op de gesprekken met kredietverstrekkers te richten. Ger van Jeveren is op maandag 14 december teruggetreden als topman van Fagron. Van Jeveren was 25 jaar geleden de oprichter van het bedrijf, dat indertijd nog Arseus heette. Hij wordt opgevolgd door Hans Stols, die onafhankelijk bestuurder was bij Fagron. De wissel aan de top is nodig omdat na teleurstellende halfjaarcijfers de zorgen over de zwakke balans gestaag zijn toegenomen. Aanvankelijk leek een overname uitkomst te bieden, maar eind november werd duidelijk dat de zoektocht naar een koper veel tijd kostte en dat Fagron in gesprek moest gaan met kredietverstrekkers over de dreigende schending van de bankconvenanten. Tegelijk met het vertrek van Van Jeveren werd bekend dat de onderneming afstevent op de uitgifte van nieuwe aandelen om de financiën op orde te krijgen. Het aandeel daalde maandag met 30%, maar veerde woensdagochtend (16 december) weer met 20% op toen de Belgische krant De Tijd meldde dat investeringsmaatschappij CVC toch interesse heeft in een overname.

De topman van Fagron treedt af en het bedrijf zet de overnamebesprekingen op een laag pitje om zich volledig op de gesprekken met kredietverstrekkers te richten.

Ger van Jeveren is op maandag 14 december teruggetreden als topman van Fagron. Van Jeveren was 25 jaar geleden de oprichter van het bedrijf, dat indertijd nog Arseus heette. Hij wordt opgevolgd door Hans Stols, die onafhankelijk bestuurder was bij Fagron.

De wissel aan de top is nodig omdat na teleurstellende halfjaarcijfers de zorgen over de zwakke balans gestaag zijn toegenomen. Aanvankelijk leek een overname uitkomst te bieden, maar eind november werd duidelijk dat de zoektocht naar een koper veel tijd kostte en dat Fagron in gesprek moest gaan met kredietverstrekkers over de dreigende schending van de bankconvenanten.

Tegelijk met het vertrek van Van Jeveren werd bekend dat de onderneming afstevent op de uitgifte van nieuwe aandelen om de financiën op orde te krijgen. Het aandeel daalde maandag met 30%, maar veerde woensdagochtend (16 december) weer met 20% op toen de Belgische krant De Tijd meldde dat investeringsmaatschappij CVC toch interesse heeft in een overname.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ