Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Advies Michiel Pekelharing, 4 dec 2015 12:32

Kiadis in het rood

0 0 Leestijd ongeveer

In afwachting van de onderzoeksresultaten zal de beurskoers van Kiadis Pharma waarschijnlijk niet sterk in beweging komen. In het houdadvies voor Kiadis komt dan ook geen verandering.

Kiadis Pharma noteerde in het derde kwartaal een verlies van €3,5 mln en aan de rode cijfers komt voorlopig nog geen einde. Biotechbedrijf Kiadis heeft vrijdag 27 november bekendgemaakt dat het verlies over de eerste negen maanden van het jaar uitkomt op €13,1 mln. Het overgrote deel van die rode cijfers werd in de eerste jaarhelft geschreven, toen de onderneming kosten moest maken voor de beursgang van 2 juli. De inkomsten uit die aandelenuitgifte kwamen op €31,2 mln en de totale kaspositie aan het eind van het derde kwartaal bedroeg €31,3 mln. De onderneming boekte tussen begin juli en eind september een verlies van €3,5 mln. In die rode cijfers komt voorlopig geen verandering. Kiadis heeft nog geen middelen op de markt, zodat een vaste bron van inkomsten ontbreekt. In de afgelopen drie maanden boekte het concern dan ook geen omzet. De koersontwikkeling van het aandeel wordt veel meer bepaald door de nieuwsstroom rond middelen in de pijplijn dan door de publicatie van financië- le resultaten. Dat bleek ook uit de zeer lauwe reactie op de cijfers (-0,4%). Dat zal anders zijn als in het eerste kwartaal van 2016 onderzoeksresultaten van een studie met ATIR naar buiten komen. Met deze technologie kan ook als de donor geen perfecte match is een beenmergtransplantatie worden uitgevoerd. Dat maakt het middel tot een veelbelovend product voor het bestrijden van verschillende vormen van leukemie.

Kiadis Pharma noteerde in het derde kwartaal een verlies van €3,5 mln en aan de rode cijfers komt voorlopig nog geen einde.

Biotechbedrijf Kiadis heeft vrijdag 27 november bekendgemaakt dat het verlies over de eerste negen maanden van het jaar uitkomt op €13,1 mln. Het overgrote deel van die rode cijfers werd in de eerste jaarhelft geschreven, toen de onderneming kosten moest maken voor de beursgang van 2 juli. De inkomsten uit die aandelenuitgifte kwamen op €31,2 mln en de totale kaspositie aan het eind van het derde kwartaal bedroeg €31,3 mln. De onderneming boekte tussen begin juli en eind september een verlies van €3,5 mln. In die rode cijfers komt voorlopig geen verandering. Kiadis heeft nog geen middelen op de markt, zodat een vaste bron van inkomsten ontbreekt. In de afgelopen drie maanden boekte het concern dan ook geen omzet. De koersontwikkeling van het aandeel wordt veel meer bepaald door de nieuwsstroom rond middelen in de pijplijn dan door de publicatie van financië- le resultaten. Dat bleek ook uit de zeer lauwe reactie op de cijfers (-0,4%). Dat zal anders zijn als in het eerste kwartaal van 2016 onderzoeksresultaten van een studie met ATIR naar buiten komen. Met deze technologie kan ook als de donor geen perfecte match is een beenmergtransplantatie worden uitgevoerd. Dat maakt het middel tot een veelbelovend product voor het bestrijden van verschillende vormen van leukemie.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ