Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
image description
Advies Michiel Pekelharing, 20 nov 2015 12:09

Snelle groei Flow Traders

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

De resultaten lagen aan de bovenkant van de verwachtingen, maar zolang onduidelijk is of Flow Traders stijgende handelsinkomsten kan omzetten in een minstens even snel groeiende winst, is het te vroeg voor het verhogen van het houdadvies.

Bij Flow Traders staat het derde kwartaal in het teken van snelle groei. De netto handelsinkomsten van Flow Traders zijn tussen begin juli en eind september gestegen naar €70,5 mln. Dat is een groei van 32% ten opzichte van het tweede kwartaal. Over de eerste negen maanden van het jaar bedraagt die toename 141% (naar €240,2 mln) en dat wijst erop dat de groei in het derde kwartaal zelfs iets is versneld ten opzichte van het eerste halfjaar (140% groei). Flow Traders profiteerde voornamelijk van een toenemend handelsvolume in exchange traded products zoals ETF’s. Daarnaast wist het bedrijf in de Verenigde Staten marktaandeel te winnen: van 2,0% naar 3,7%.

In Europa bleef de onderneming afgetekend marktleider met een aandeel van circa 20%. De snelle groei van de handel in ETF’s en de mogelijkheid om het marktaandeel verder uit te bouwen wijzen erop dat de handelsinkomsten voorlopig verder zullen stijgen.

Dat groeitempo kan door marktvolatiliteit soms echter behoorlijk grillig zijn. Onderaan de streep nam de nettowinst iets minder hard toe dan de omzet: +29% naar €37,9 mln, oftewel €0,81 per aandeel. Het iets lagere groeitempo wordt verklaard door een relatief snelle stijging van de variabele personeelskosten (+51% naar €29,7 mln) en hogere belastingen (+58% naar €8,7 mln).

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!