Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Stephen Hendriks, 13 nov 2015 14:24

Vertrouwen in Sanofi ebt weg

0 0 Leestijd ongeveer

De strategiewijziging van Sanofi is zeker geen reden voor paniek. De koersreactie was wat overdreven, maar de aangepaste winstverwachtingen en het acquisitierisico stemmen ons wat minder optimistisch dan eerder dit jaar. Er zijn nu betere alternatieven in de sector. 

Onder de titel 'Ontmoet het management' organiseerde Sanofi eind vorige week een dag voor beleggers en analisten. Na de matig ontvangen derdekwartaalcijfers had deze dag het vertrouwen van beleggers moeten versterken, maar het pakte anders uit: het aandeel kelderde bijna 10% in twee dagen tijd. Dat was vooral het gevolg van de magere winstprognose. Bij de publicatie van de kwartaalcijfers, eind oktober, voorzag Sanofi een stabiele tot licht groeiende winst per aandeel voor het lopende jaar. Eind vorige week werd bekend dat de farmaceut ook voor 2016 en 2017 geen noemenswaardige winstgroei verwacht. Aanhoudende prijsdruk op de zo belangrijke diabetesmarkt en extra investeringen in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe medicijnen zijn daar de oorzaak van. Sanofi wil in 2018 zo'n €1,5 mrd aan kosten hebben bespaard, maar dat bedrag wordt vrijwel volledig weer geherinvesteerd in het bedrijf. Daarnaast overweegt Sanofi de Europese generieke activiteiten en de divisie Diergeneeskunde af te stoten. De opbrengst van deze twee divisies – volgens Bernstein Research goed voor zo'n 10% van de totale nettowinst – kan worden aangewend voor acquisities. Sanofi staat open voor 'middelgrote' acquisities, waaronder het ook de overname van Genzyme uit 2011 verstaat, waar $20 mrd mee gemoeid was.  

Onder de titel ‘Ontmoet het management’ organiseerde Sanofi eind vorige week een dag voor beleggers en analisten. Na de matig ontvangen derdekwartaalcijfers had deze dag het vertrouwen van beleggers moeten versterken, maar het pakte anders uit: het aandeel kelderde bijna 10% in twee dagen tijd. Dat was vooral het gevolg van de magere winstprognose. Bij de publicatie van de kwartaalcijfers, eind oktober, voorzag Sanofi een stabiele tot licht groeiende winst per aandeel voor het lopende jaar. Eind vorige week werd bekend dat de farmaceut ook voor 2016 en 2017 geen noemenswaardige winstgroei verwacht. Aanhoudende prijsdruk op de zo belangrijke diabetesmarkt en extra investeringen in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe medicijnen zijn daar de oorzaak van. Sanofi wil in 2018 zo’n €1,5 mrd aan kosten hebben bespaard, maar dat bedrag wordt vrijwel volledig weer geherinvesteerd in het bedrijf. Daarnaast overweegt Sanofi de Europese generieke activiteiten en de divisie Diergeneeskunde af te stoten. De opbrengst van deze twee divisies – volgens Bernstein Research goed voor zo’n 10% van de totale nettowinst – kan worden aangewend voor acquisities. Sanofi staat open voor ‘middelgrote’ acquisities, waaronder het ook de overname van Genzyme uit 2011 verstaat, waar $20 mrd mee gemoeid was.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!