Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Advies Michiel Pekelharing, 12 nov 2015 16:26

Dataleverancier Experian profiteert van sterke marktgroei

0 0 Leestijd ongeveer

We hebben al geruime tijd een koopadvies staan voor Experian. Door de ijzersterke positie van het bedrijf op een interessante groeimarkt met hoge toetredingsdrempels, en door de gunstige onderliggende ontwikkeling, willen wij dit advies nu met kracht herhalen.

Het Britse Experian verzamelt kredietgegevens van zowel consumenten als ondernemingen, en allerlei informatie over auto's, verzekeringen en trends in koopgedrag. Deze gegevens verkoopt het bedrijf door aan andere ondernemingen, die zo in kaart kunnen brengen of klanten hun krediet kunnen afbetalen. Als gevolg van de aantrekkende economie in de VS – de belangrijkste markt – en de daaruit volgende groei in kredietverlening neemt de vraag naar deze diensten gestaag toe. De omvang van kredieten waarbij consumenten 60 dagen of meer achterliepen met rentebetalingen of aflossingen, steeg in het derde kwartaal met 15% tot $6,2 mrd. Die trend leidt tot een grotere vraag naar de kredietdiensten van Experian. In de VS lieten de inkomsten van deze divisie in de op 30 september afgesloten eerste helft van het gebroken boekjaar 2015/2016, een autonome groei zien van 8% naar $593 mln. Dat is ruim een kwart van de totale concernomzet. In andere regio's sprong vooral de omzetstijging in het oog van de afdeling die via data-analyses klanten helpt bij het nemen van strategische beslissingen ('decision analytics'). In Latijns-Amerika kwam de organische groei van deze divisie op 9%, in het VK op 12% en in Azië zelfs op 19%. De totale concernomzet nam met 4% toe, naar $2,2 mrd, en het operationele bedrijfsresultaat groeide op vergelijkbare basis met 3% naar $576 mln. Onderaan de streep daalde de winst na belastingen als gevolg van eenmalige lasten en nadelige valuta-effecten met 19% naar $331 mln. Experian zet het vertrouwen in de toekomst kracht bij door het lopende programma voor de inkoop van eigen aandelen van $600 mln, met $200 mln uit te breiden en via een verhoging van het interimdividend met 2% naar $0,125.  

Het Britse Experian verzamelt kredietgegevens van zowel consumenten als ondernemingen, en allerlei informatie over auto’s, verzekeringen en trends in koopgedrag. Deze gegevens verkoopt het bedrijf door aan andere ondernemingen, die zo in kaart kunnen brengen of klanten hun krediet kunnen afbetalen. Als gevolg van de aantrekkende economie in de VS – de belangrijkste markt – en de daaruit volgende groei in kredietverlening neemt de vraag naar deze diensten gestaag toe. De omvang van kredieten waarbij consumenten 60 dagen of meer achterliepen met rentebetalingen of aflossingen, steeg in het derde kwartaal met 15% tot $6,2 mrd. Die trend leidt tot een grotere vraag naar de kredietdiensten van Experian.

In de VS lieten de inkomsten van deze divisie in de op 30 september afgesloten eerste helft van het gebroken boekjaar 2015/2016, een autonome groei zien van 8% naar $593 mln. Dat is ruim een kwart van de totale concernomzet. In andere regio’s sprong vooral de omzetstijging in het oog van de afdeling die via data-analyses klanten helpt bij het nemen van strategische beslissingen (‘decision analytics’). In Latijns-Amerika kwam de organische groei van deze divisie op 9%, in het VK op 12% en in Azië zelfs op 19%. De totale concernomzet nam met 4% toe, naar $2,2 mrd, en het operationele bedrijfsresultaat groeide op vergelijkbare basis met 3% naar $576 mln. Onderaan de streep daalde de winst na belastingen als gevolg van eenmalige lasten en nadelige valuta-effecten met 19% naar $331 mln.

Experian zet het vertrouwen in de toekomst kracht bij door het lopende programma voor de inkoop van eigen aandelen van $600 mln, met $200 mln uit te breiden en via een verhoging van het interimdividend met 2% naar $0,125.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ