Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 6 nov 2015 11:51

Onzekerheid voor Heijmans

0 0 Leestijd ongeveer

De update van Heijmans levert geen nieuwe inzichten op. Het is dan ook niet nodig om verandering te brengen in het houdadvies, voor beleggers die zich niet laten afschrikken door het zeer hoge risicoprofiel van het aandeel.

De update van Heijmans bracht afgelopen woensdag weinig verrassingen. Het bouwbedrijf heeft de omzet in de eerste negen maanden van het jaar met 9% zien stijgen en die toename is volledig te danken aan het herstel van de woningmarkt. De onderneming maakte bekend dat het aantal verkochte woningen in de periode tot eind oktober is uitgekomen op 1399. Dat is een stijging van maar liefst 89% ten opzichte van dezelfde periode in het vorig jaar. De gunstige ontwikkeling binnen de divisie Wonen was ook al duidelijk zichtbaar bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Dat geldt echter ook voor de grote problemen binnen de Nederlandse infrastructuurdivisie. Daar stevent Heijmans dit jaar af op een flink verlies. De pijn zit bij vijf tot tien projecten die zijn aangenomen in een periode dat de bouwmarkt door een diep dal ging. Op die projecten wordt dit jaar een omzet geboekt van circa €90 mln. Heijmans heeft de procesbeheersing aangescherpt en richt zich volledig op het omhoog brengen van de marge. Pas bij het afronden van de projecten wordt duidelijk hoe groot de schade is en welk deel daarvan eventueel met de opdrachtgevers gedeeld wordt. Topman Bert van der Els verwacht dat het operationeel resultaat in 2015 een verbetering laat zien, maar kan dit door de onzekerheid rond lopende projecten nog niet met zekerheid zeggen.

De update van Heijmans bracht afgelopen woensdag weinig verrassingen. Het bouwbedrijf heeft de omzet in de eerste negen maanden van het jaar met 9% zien stijgen en die toename is volledig te danken aan het herstel van de woningmarkt. De onderneming maakte bekend dat het aantal verkochte woningen in de periode tot eind oktober is uitgekomen op 1399. Dat is een stijging van maar liefst 89% ten opzichte van dezelfde periode in het vorig jaar. De gunstige ontwikkeling binnen de divisie Wonen was ook al duidelijk zichtbaar bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Dat geldt echter ook voor de grote problemen binnen de Nederlandse infrastructuurdivisie. Daar stevent Heijmans dit jaar af op een flink verlies. De pijn zit bij vijf tot tien projecten die zijn aangenomen in een periode dat de bouwmarkt door een diep dal ging. Op die projecten wordt dit jaar een omzet geboekt van circa €90 mln. Heijmans heeft de procesbeheersing aangescherpt en richt zich volledig op het omhoog brengen van de marge. Pas bij het afronden van de projecten wordt duidelijk hoe groot de schade is en welk deel daarvan eventueel met de opdrachtgevers gedeeld wordt. Topman Bert van der Els verwacht dat het operationeel resultaat in 2015 een verbetering laat zien, maar kan dit door de onzekerheid rond lopende projecten nog niet met zekerheid zeggen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ