Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
image description
Advies Pepijn Schreurs, 2 okt 2015 13:10

SBM Offshore maakt weer kans op orders uit Brazilië

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Voor SBM Offshore dreigen ondanks de positieve berichten uit Brazilië nog steeds een boete en eventuele strafmaatregelen. Het advies blijft 'houden'.

SBM Offshore mag van de staatsoliemaatschappij Petrobras meedoen in de tenderprocedure voor twee FPSO-projecten. Het servicebedrijf was in verband met een nog lopend fraudeonderzoek al langer dan een jaar uitgesloten van deelname aan de projecten van zijn grootste klant. Nadat vorig jaar al een schikking was getroffen met de Nederlandse overheid, lijkt het nu aannemelijk dat SBM binnenkort ook in Brazilië de gevolgen van het omkopingsschandaal achter zich kan laten. Het verbeteren van de relatie met Petrobras biedt zicht op een hogere toekomstige omzet. Daarnaast is het een teken van vertrouwen dat SBM, ondanks de lopende procedure, weer welkom is in Brazilië. Dat kan geïnterpreteerd worden als teken dat autoriteiten de fraude niet erg hoog meer opnemen.

De uitnodiging van het Braziliaanse staatsoliebedrijf is echter geen aanleiding om meteen de vlag uit te hangen. Voor een van de twee projecten is nog toestemming nodig van Petrobras’ partners om SBM te laten deelnemen. Zelfs dan is nog niet zeker of het Nederlandse bedrijf de opdrachten krijgt; er zijn vanzelfsprekend meer partijen in de tender. Bovendien zal hernieuwde samenwerking met Petrobras niet meer zoveel opleveren als vroeger. Door de lage olieprijs hebben de Brazilianen hun budget voor investeringen verkleind en zullen er minder opdrachten zijn.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!