Updates

Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Advies Freek Tewes, 25 sep 2015 15:56

Dubbelfunctie slecht voor Bank of America

0 0 Leestijd ongeveer

Dit jaar presteert BoA minder goed dan concurrenten. De rentegevoelige bank snakt naar een renteverhoging. We handhaven ons verkoopadvies.

In 2009 zijn de functies van ceo en voorzitter van de raad van bestuur door Bank of America (BoA) gescheiden. Vorig jaar is besloten om deze weer samen te voegen, zonder dit voor te leggen aan aandeelhouders. Dit bleek tijdens de AVA niet in goede aarde te vallen. BoA besloot uiteindelijk om een BAVA te organiseren. Gaandeweg lieten steeds meer tegenstanders van het plan zich horen. Zo lieten de Change to Win Federation (een samenwerkingsverband van vakbonden), twee grote pensioenfondsen en twee stemadviesbureaus weten tegen te zijn. De stemming was binnen twintig minuten voorbij. 63% was voor, 31% tegen. De tegenstemmers hadden niet de grote aandeelhouders meegekregen. BoA erkende wel de onvrede, en zal aan een betere relatie met de aandeelhouders gaan werken. Ceo Brian Moynihan heeft sinds zijn aantreden wisselend succes gehad. Door de fouten van de bank tijdens de crisis, heeft hij al meer dan $70 mrd moeten uittrekken voor juridische procedures en claims.

In 2009 zijn de functies van ceo en voorzitter van de raad van bestuur door Bank of America (BoA) gescheiden. Vorig jaar is besloten om deze weer samen te voegen, zonder dit voor te leggen aan aandeelhouders. Dit bleek tijdens de AVA niet in goede aarde te vallen. BoA besloot uiteindelijk om een BAVA te organiseren. Gaandeweg lieten steeds meer tegenstanders van het plan zich horen. Zo lieten de Change to Win Federation (een samenwerkingsverband van vakbonden), twee grote pensioenfondsen en twee stemadviesbureaus weten tegen te zijn. De stemming was binnen twintig minuten voorbij. 63% was voor, 31% tegen. De tegenstemmers hadden niet de grote aandeelhouders meegekregen. BoA erkende wel de onvrede, en zal aan een betere relatie met de aandeelhouders gaan werken. Ceo Brian Moynihan heeft sinds zijn aantreden wisselend succes gehad. Door de fouten van de bank tijdens de crisis, heeft hij al meer dan $70 mrd moeten uittrekken voor juridische procedures en claims.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ