Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen

Marge USG People nog te laag

0 0 Leestijd ongeveer

Kostenbesparingen en gunstige marktontwikkelingen moeten USG helpen de margedoelstelling te halen. Lukt dat, dan ligt sterke winstgroei in het verschiet. Bij een bescheiden k/w van 11,6 handhaven wij ons koopadvies.

De winstgroei van USG People blijft achter bij de verwachtingen, maar kostenbesparingen en aantrekkende markten maken een versnelling mogelijk. Uitzender USG People heeft in het eerste kwartaal de omzet met 5,1% opgevoerd naar €570,7 mln. De ebita steeg met 15% naar €16,9 mln. Onderaan de streep kwam de nettowinst voor enkele incidentele posten 34% hoger uit, op €9,1 mln. Een fraaie verbetering, maar beleggers hadden op een hoger operationeel resultaat gerekend. Vanwege de aanhoudende prijsconcurrentie op het algemene uitzendwerk in Nederland en kosten die wat hoger lagen dan verwacht, bleef de ebita-marge steken op 3,0%, tegen 2,7% in dezelfde periode van vorig jaar. Dat is teleurstellend, want USG heeft sinds 2011 de kosten met liefst 20% verlaagd. Om de beoogde ebita-marge van gemiddeld 6% te halen, gaat het bedrijf de kosten met nog eens €20 mln (5%) omlaag brengen. Vanaf het derde kwartaal zullen de besparingen in de resultaten tot uitdrukking komen. Samen met de aantrekkende markten, kan dit eindelijk tot de gewenste significante margeverbetering leiden. Volgens USG zijn de marktvooruitzichten goed, zeker nu ook de traditioneel belangrijke MKB-markt aantrekt. In Nederland wist het bedrijf de marktgroei nog niet bij te houden door het aflopen van enkele grote opdrachten, maar in België en Frankrijk presteerde het beter dan de markt. Hierdoor versnelde de omzetgroei op de thuismarkt van 2,7% in het vierde kwartaal naar 6,1% in maart. Een hoger groeitempo van de Nederlandse uitzendmarkt leidt naar verwachting ook tot afnemende prijsdruk.

De winstgroei van USG People blijft achter bij de verwachtingen, maar kostenbesparingen en aantrekkende markten maken een versnelling mogelijk.

Uitzender USG People heeft in het eerste kwartaal de omzet met 5,1% opgevoerd naar €570,7 mln. De ebita steeg met 15% naar €16,9 mln. Onderaan de streep kwam de nettowinst voor enkele incidentele posten 34% hoger uit, op €9,1 mln. Een fraaie verbetering, maar beleggers hadden op een hoger operationeel resultaat gerekend. Vanwege de aanhoudende prijsconcurrentie op het algemene uitzendwerk in Nederland en kosten die wat hoger lagen dan verwacht, bleef de ebita-marge steken op 3,0%, tegen 2,7% in dezelfde periode van vorig jaar. Dat is teleurstellend, want USG heeft sinds 2011 de kosten met liefst 20% verlaagd.

Om de beoogde ebita-marge van gemiddeld 6% te halen, gaat het bedrijf de kosten met nog eens €20 mln (5%) omlaag brengen. Vanaf het derde kwartaal zullen de besparingen in de resultaten tot uitdrukking komen. Samen met de aantrekkende markten, kan dit eindelijk tot de gewenste significante margeverbetering leiden. Volgens USG zijn de marktvooruitzichten goed, zeker nu ook de traditioneel belangrijke MKB-markt aantrekt.

In Nederland wist het bedrijf de marktgroei nog niet bij te houden door het aflopen van enkele grote opdrachten, maar in België en Frankrijk presteerde het beter dan de markt. Hierdoor versnelde de omzetgroei op de thuismarkt van 2,7% in het vierde kwartaal naar 6,1% in maart. Een hoger groeitempo van de Nederlandse uitzendmarkt leidt naar verwachting ook tot afnemende prijsdruk.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!