Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 4 dec 2014 19:26

Brokeronderzoek: we have a winner

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen

Beleggers Belangen heeft voor de zesde keer zijn jaarlijkse onderzoek gedaan naar de kosten en kwaliteit van Nederlandse brokers. Er rolde een overtuigende winnaar uit.

Onderzocht werden de kosten, handelsmogelijkheden, gebruiksgemak en service van 11 aanbieders. In vergelijk met het onderzoek van vorig jaar viel één broker af: het Belgische Keytrade heeft zich teruggetrokken van de Nederlandse markt. De vier pijlers van het onderzoek kregen allemaal een eigen weging mee: kosten 60%, handelsmogelijkheden 15%, gebruiksgemak 15% en service 10%. 

We rekenden de kosten door voor twee mogelijke portefeuilles: een internationale aandelenportefeuille ter waarde van €50.000 en onze eigen Nederlandse aandelenportefeuille. Bij DeGiro komt de belegger er veruit met de laagste kosten vanaf. Ook de handelsmogelijkheden zijn bij DeGiro het best.


Bekijk nu het brokeronderzoek 2018


Op de andere onderzochte aspecten scoorden andere aanbieders beter. Alex, Binck en Saxo bieden het meeste gebruiksgemak, bij Lynx krijgt de belegger de beste service. Gezien de zware weging van het kostenaspect, is het geen verrassing dat DeGiro ook het ‘totaalklassement’ wint.

DeGiro meldde zich vorig jaar als prijsvechter op de Nederlandse brokermarkt en heeft sindsdien veel stof doen opwaaien. Bij beleggersvereniging VEB bestaat enig wantrouwen over de werkwijze van de nieuwkomer. De gehanteerde strategie, die neerkomt op het uitlenen van effecten, wordt als riskant gezien.

Bovendien wijst de VEB erop dat aanvullende handelingen bij DeGiro alsnog aardig in de papieren lopen. Dat betekent overigens niet dat de organisatie DeGiro geheel verwerpt De VEB erkent dat de nieuwe prijsvechter de particulier geholpen heeft goedkoper te beleggen en vindt dat een positief gegeven.

Het brokeronderzoek is te vinden in het nummer van 5 december 2014

Ook weten waar u het beste heen kunt met uw geld? Neem een proefabonnement en ontvang Beleggers Belangen 10 weken voor maar 10 euro.