Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 3 feb 2014 14:04

Aandelen kwetsbaar, maar toch interessant

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

De huidige Amerikaanse aandelenkoersen kunnen een correctie ondergaan na de koersstijging van de afgelopen maanden. Niettemin blijven aandelen volgens Nuveen een aantrekkelijke belegging.

Nuveen Asset Management publiceerde een marktbeschouwing vóór de recente internationale koersdalingen.

De aandelenmarkt in de VS wordt gesteund door de nog steeds ruime liquiditeitsverschaffing van de centrale bank, de voorzichtig toenemende economische groei in de VS en daarbuiten, de lage inflatie en een verbetering van de fiscale situatie bij de overheid. Onder deze omstandigheden kunnen bedrijven een gematigde omzet- en winstgroei boeken. Aandelenbezitters zullen echter genoegen moeten nemen met een gematigde koersstijging van 4 à 8%.

Nuveen gaat er onder andere van uit dat het dichtdraaien van de Amerikaanse kredietkraan met grote omzichtigheid zal worden gedaan. Dit gevoegd bij de wereldwijde inspanningen om de economische groei aan te jagen, verwacht Nuveen een geleidelijke stijging van de rente. De aandelenkoersen kunnen een rentestijging verdragen als de macro-economische omstandigheden zich verder positief ontwikkelen.

De vermogensbeheerder denkt dat Amerikaanse aandelen weer een goed jaar zullen hebben, ondanks een mogelijke tussentijdse correctie van 10%. Dividenden, aandeleninkoop, bedrijfsinvesteringen en fusies en overnames zullen dit jaar allemaal toenemen met meer dan 10% vergeleken met 2013. Cyclische aandelen zullen het beter doen dan defensieve. Nuveen prefereert de eerste categorie, naast aandelen met een relatief lage waardering, een hoge vrije kasstroom en/of een bovengemiddelde winstgroei. De vermogensbeheerder heeft ook een voorkeur voor highyieldobligaties.

Onder Nuveens voorspellingen voor dit jaar staat ook dat goud een verdere prijsdaling zal ondergaan, dat de grondstofprijzen zullen voortsukkelen en dat de Republikeinen meer macht zullen krijgen in het Huis van Afgevaardigden, maar niet in de Senaat.


Foto: Clear trust (flickr.com)