Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
image description
Opinie Ivan Snurer, 13 dec 2013 08:10

10 Aandelen voor 2014 van Merrill Lynch

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Bij Merrill Lynch zijn ze eruit. De jaarultimo van de S&P 500 in 2014 bedraagt 2.000 punten. De Amerikaanse zakenbank zet ook tien aandelen op een rij die het beter zouden moeten doen dan de index.

Het Equity & Quant-team van Bank of America-Merrill Lynch gaat ervan uit dat 2014 ook een goed beursjaar wordt. Het koersdoel voor eind 2014 wordt gezien op 2.000 punten. Dat betekent dat de S&P 500 over een jaar twaalf procent hoger zal noteren dan nu.

Het koersdoel van BofA-Merrill Lynch ligt 55 punten boven de consensus van 1.945 punten. Het jaar 2014 inspireerde John Stoltzfus, strateeg bij Oppenheimer medio november al om het jaartal als koersdoel te gebruiken. Vorige week oogstte Adam Parker veel aandacht toen hij namens Morgan Stanley een onderzoeksrapport publiceerde met  2014 for 2014  als titel, maar dat terzijde.

Met een slotstand van 2.000 punten schaart Savita Subramaniam, het hoofd van het Equity & Quant-team, zich sowieso achter de optimisten, maar haar team stelde ook een lijst samen van de tien aandelen die het in 2014 beter zullen doen dan de S&P 500.

Voor de samenstelling van die lijst werd per sector één enkel aandeel gekozen. De aandelen zijn door de fundamentele analisten van BofA-Merrill Lynch voorzien van een buy-rating en zijn in de ogen van de eigen afdelingsanalisten eveneens koopwaardig. Het zijn vaak aandelen die ondergewaardeerd zijn.

De tien favorieten van vorig jaar en het jaar ervoor outperformden in 2011 en 2012 de S&P 500 met ongeveer vijf procentpunten. Dit jaar echter kunnen 3M (MMM), CenturyLink (CTL), Citigroup (C), Cisco Systems (CSCO), Eli Lilly & Co (LLY), Ford (F), The Mosaic (MOS), NorthEast Utilities (NU), Valero Energy (VLO) en Wal-Mart Stores (WMT) de index niet bijbenen. In 2013 bedraagt hun achterstand op het beursgemiddelde tot dusverre negen procentpunten.

Bovenstaande tabel somt de favoriete aandelen van BofA-Merrill Lynch voor 2014 op. Volgens de consensus noteren de tien aandelen over een jaar zo’n vijf procent hoger, de analisten van Merrill Lynch daarentegen doen daar een forse schep bovenop. Zij gaan uit van een gemiddelde winst van 19 procent. Afspraak over een jaar.  @  Ivan  Snurer