Updates

Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen

Portefeuille blijft outperformen

0 0 Leestijd ongeveer

Na een kleine drie maanden blijft onze Nederlandse aandelenportefeuille de AEX nog steeds voor. Een van de drie minnen laat inmiddels een positief rendement zien en Brunel prijkt nog steeds bovenaan de lijst met stijgers.

Nadat wij bijna drie maanden geleden onze Nederlandse aandelenportefeuille hebben opgestart, zitten we nu op een rendement van 11,5% waar de AEX-index een rendement van 10,5% laat zien. Zeven van de tien aandelen outperformen de index en vijf hebben een rendement tussen de 15 en 20%. Brunel spant nog steeds de kroon met een koerswinst van 25,1%. Ook Aalberts (17,8%) weet gestaag hogere niveaus te bereiken. Met name de signalen dat de groei in Europa op gang komt, geeft dit soort fondsen een steuntje in de rug. Door de hoge vastekostenbasis profiteert de nettowinst van deze fondsen eerder van een omzetstijging door de grotere hefboom.

Offshore stabiel

Het rendement op SBM Offshore (19,8%) is redelijk stabiel. Aan de ene kant had het fonds wat last van een adviesverlaging van Nomura en aan de andere kant lieten ING en Rabo zich juist positief uit over SBM. De koers van TMG profiteerde van de afronding van de verkoop van het belang in het Duitse tv-concern ProSiebenSat.1, wat naar schatting €391 mln oplevert. De verwachting is dat het geld zal worden gebruikt voor de aflossing van schulden, reorganisatie en een extra uitkering aan aandeelhouders.

Minnen en nieuwelingen

TKH, dat pas sinds 20 augustus in de portefeuille is opgenomen, is 5,6% opgelopen, wat aanmerkelijk beter is dan het indexrendement van 3,2% over deze periode. Met de drie minnen in onze portefeuille gaat het wat beter. Het rendement van Corio is inmiddels in de plus beland (4,4%). Dat kwam vooral door de aankondiging van de Fed vorige week donderdag. Bernanke benadrukte onverwacht dat hij de lange rente de komende jaren laag wil houden, na tegenvallende cijfers over de Amerikaanse hypotheken- en woningmarkt. Vastgoedfondsen profiteerden meteen van de lagere renteverwachting, die de financieringskosten verlaagt.

De resterende twee minnen, Arcadis en Value8, hebben nog nagenoeg dezelfde omvang. Wij hebben nog steeds vertrouwen in het aantrekken van deze fondsen, maar blijven ze uiteraard wel kritisch volgen.

 

  • Stijgers, dalers, assetallocatie en performance

 

  • Het verloop ten opzichte van de AEX in september

Nadat wij bijna drie maanden geleden onze Nederlandse aandelenportefeuille hebben opgestart, zitten we nu op een rendement van 11,5% waar de AEX-index een rendement van 10,5% laat zien. Zeven van de tien aandelen outperformen de index en vijf hebben een rendement tussen de 15 en 20%. Brunel spant nog steeds de kroon met een koerswinst van 25,1%. Ook Aalberts (17,8%) weet gestaag hogere niveaus te bereiken. Met name de signalen dat de groei in Europa op gang komt, geeft dit soort fondsen een steuntje in de rug. Door de hoge vastekostenbasis profiteert de nettowinst van deze fondsen eerder van een omzetstijging door de grotere hefboom.

Offshore stabiel

Het rendement op SBM Offshore (19,8%) is redelijk stabiel. Aan de ene kant had het fonds wat last van een adviesverlaging van Nomura en aan de andere kant lieten ING en Rabo zich juist positief uit over SBM. De koers van TMG profiteerde van de afronding van de verkoop van het belang in het Duitse tv-concern ProSiebenSat.1, wat naar schatting €391 mln oplevert. De verwachting is dat het geld zal worden gebruikt voor de aflossing van schulden, reorganisatie en een extra uitkering aan aandeelhouders.

Minnen en nieuwelingen

TKH, dat pas sinds 20 augustus in de portefeuille is opgenomen, is 5,6% opgelopen, wat aanmerkelijk beter is dan het indexrendement van 3,2% over deze periode. Met de drie minnen in onze portefeuille gaat het wat beter. Het rendement van Corio is inmiddels in de plus beland (4,4%). Dat kwam vooral door de aankondiging van de Fed vorige week donderdag. Bernanke benadrukte onverwacht dat hij de lange rente de komende jaren laag wil houden, na tegenvallende cijfers over de Amerikaanse hypotheken- en woningmarkt. Vastgoedfondsen profiteerden meteen van de lagere renteverwachting, die de financieringskosten verlaagt.

De resterende twee minnen, Arcadis en Value8, hebben nog nagenoeg dezelfde omvang. Wij hebben nog steeds vertrouwen in het aantrekken van deze fondsen, maar blijven ze uiteraard wel kritisch volgen.

 

  • Stijgers, dalers, assetallocatie en performance

 

  • Het verloop ten opzichte van de AEX in september