Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Opinie Menno van Hoven, 23 sep 2013 12:51

Koopjes jagen

0 0 Leestijd ongeveer

De alerte belegger kreeg de voorbije weken een aantal prima instapkansen voor één van de betere sectoren als het gaat om dividend. In het dividend E-magazine van september zet ik 7 sterke aandelen op een rijtje.

Eén van de sectoren die de laat­ste maanden het hardst werden geraakt was die van de 'consu­mer staples'.

Het gaat om een grote groep bedrijven die actief zijn als producent van huishoudelijke produc­ten en persoonlijke verzorging, (sterke) dranken, levensmiddelen en tabak.

De flinke tik die veel aandelen, waaronder de zeven koopwaardige fondsen die ik beschrijf in het dividend E-magazine van september, kregen kwam niet geheel als een verrassing.

De sector con­sumer staples was immers één van de hoogst gewaardeerde in zowel Europa als de Verenigde Staten en de desbetref­fende aandelen behoorden de laatste ja­ren samen met farmaceutische aandelen tot de grootste uitblinkers.

Toch was er ook aandelen die goed bleven liggen en nog steeds tegen hun all time high aan noteren, zoals het in de dividendportefeuille opgenomen Mondelez International, Colgate-Palmolive en General Mills. Deze aandelen worden gekenmerkt door de sterkste groeicijfers, wat zich terecht vertaalt in een hogere waardering.

Ook giganten als Procter&Gamble en PepsiCo, net als de drie bovengenoemde aandelen opgenomen in de dividendportefeuille,  bleven relatief gezien sterk liggen. Toch waren er ook een flink aantal grote dalers, met name in de Verenigde Staten.

In het vrijdag verschenen Dividend E-magazine van Beleggers Belangen bespreek ik 7 aandelen uit de sector Consumer Staples, die de laatste maanden een flinke tik kregen en met het oog op de lange termijn uitermate koopwaardig zijn bij de huidige koersniveaus.

Daaronder bevinden zich twee Dividend Aristocrats, die hun dividend al minstens 25 jaar op rij verhogen. Ook de overige vijf koopjes beschikken over een fraaie dividendhistorie met 8 jaar aan onafgebroken jaarlijkse dividendverhogingen als 'slechtste' trackrecord.

Abonnees van Beleggers Belangen kunnen het artikel met de zeven koopjes lezen via deze link.

Tekst: Menno van Hoven

Eén van de sectoren die de laat­ste maanden het hardst werden geraakt was die van de 'consu­mer staples'.

Het gaat om een grote groep bedrijven die actief zijn als producent van huishoudelijke produc­ten en persoonlijke verzorging, (sterke) dranken, levensmiddelen en tabak.

De flinke tik die veel aandelen, waaronder de zeven koopwaardige fondsen die ik beschrijf in het dividend E-magazine van september, kregen kwam niet geheel als een verrassing.

De sector con­sumer staples was immers één van de hoogst gewaardeerde in zowel Europa als de Verenigde Staten en de desbetref­fende aandelen behoorden de laatste ja­ren samen met farmaceutische aandelen tot de grootste uitblinkers.

Toch was er ook aandelen die goed bleven liggen en nog steeds tegen hun all time high aan noteren, zoals het in de dividendportefeuille opgenomen Mondelez International, Colgate-Palmolive en General Mills. Deze aandelen worden gekenmerkt door de sterkste groeicijfers, wat zich terecht vertaalt in een hogere waardering.

Ook giganten als Procter&Gamble en PepsiCo, net als de drie bovengenoemde aandelen opgenomen in de dividendportefeuille,  bleven relatief gezien sterk liggen. Toch waren er ook een flink aantal grote dalers, met name in de Verenigde Staten.

In het vrijdag verschenen Dividend E-magazine van Beleggers Belangen bespreek ik 7 aandelen uit de sector Consumer Staples, die de laatste maanden een flinke tik kregen en met het oog op de lange termijn uitermate koopwaardig zijn bij de huidige koersniveaus.

Daaronder bevinden zich twee Dividend Aristocrats, die hun dividend al minstens 25 jaar op rij verhogen. Ook de overige vijf koopjes beschikken over een fraaie dividendhistorie met 8 jaar aan onafgebroken jaarlijkse dividendverhogingen als 'slechtste' trackrecord.

Abonnees van Beleggers Belangen kunnen het artikel met de zeven koopjes lezen via deze link.

Tekst: Menno van Hoven