Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Opinie Edin Mujagic, 2 sep 2013 11:36

Beleggen wordt lastiger

0 0 Leestijd ongeveer

‘Winstverwachtingen lijken de stijging van aandelenkoersen sinds medio 2012 niet te kunnen verklaren’, valt te lezen in het laatste maandelijkse bulletin van de Europese Centrale Bank (ECB). Vrij vertaald: aandelen zijn te duur.

In combinatie met de dalende trend in staatsobligaties, is er sprake van beroerde vooruitzichten voor beleggers. Hoewel, dit dwingt beleggers gewoon harder te werken. Aandelenkoersen stegen de afgelopen jaren, gedragen vooral door een enorme geldgolf, veroorzaakt door de Westerse centrale banken met hun QE-beleid en lage rentes. Sinds 2009 heeft de Fed alleen al voor ca. 3.000 miljard Amerikaanse staatsobligaties gekocht.
Al dat geld is niet gegaan daar waar de Fed op hoopte: via kredietverlening richting huishoudens die het vervolgens zouden uitgeven. In plaats daarvan zijn die duizenden miljarden aan het werk gezet op de financiële markten. Gevolg: in een omgeving waarin jarenlang er sprake is geweest van zeer lage of zelfs geen economische groei, klommen de aandelenkoersen naar recordhoogtes.
Áls dat beleid van de Fed de komende tijd minder wordt, zoals de communis opinio is op de financiële markten,  zullen alleen aandelen van goede bedrijven op het droge blijven. De rest wordt meegesleurd, terug naar de bodem van de aandelenoceaan.
Om succes te blijven hebben op de beurs, wordt het dus de zaak, meer dan ooit, de juiste aandelen te selecteren. Dat zijn aandelen van bedrijven die in staat zijn stijgende kosten door te berekenen aan de consument, zo groot zijn dat ze stijgende kosten deels kunnen beïnvloeden en een belangrijk deel van hun omzet behalen in landen waar de economie hard groeit en de koopkracht toe- niet afneemt.
Het tijdperk van nieuwe beleggen begint. In plaats van welk aandeel dan ook of staatsobligatie van welk Westers land dan ook te kopen en vervolgens achterover leunen en kijken hoe die meer waard worden, wordt het de zaak goed te analyseren om te achterhalen wat de aandelen met potentie zijn. Sinds 2009 was het niet nodig het kaf van het koren te scheiden. Dat kunstje moeten beleggers voortaan wel gaan uitvoeren.
In combinatie met de dalende trend in staatsobligaties, is er sprake van beroerde vooruitzichten voor beleggers. Hoewel, dit dwingt beleggers gewoon harder te werken. Aandelenkoersen stegen de afgelopen jaren, gedragen vooral door een enorme geldgolf, veroorzaakt door de Westerse centrale banken met hun QE-beleid en lage rentes. Sinds 2009 heeft de Fed alleen al voor ca. 3.000 miljard Amerikaanse staatsobligaties gekocht.
Al dat geld is niet gegaan daar waar de Fed op hoopte: via kredietverlening richting huishoudens die het vervolgens zouden uitgeven. In plaats daarvan zijn die duizenden miljarden aan het werk gezet op de financiële markten. Gevolg: in een omgeving waarin jarenlang er sprake is geweest van zeer lage of zelfs geen economische groei, klommen de aandelenkoersen naar recordhoogtes.
Áls dat beleid van de Fed de komende tijd minder wordt, zoals de communis opinio is op de financiële markten,  zullen alleen aandelen van goede bedrijven op het droge blijven. De rest wordt meegesleurd, terug naar de bodem van de aandelenoceaan.
Om succes te blijven hebben op de beurs, wordt het dus de zaak, meer dan ooit, de juiste aandelen te selecteren. Dat zijn aandelen van bedrijven die in staat zijn stijgende kosten door te berekenen aan de consument, zo groot zijn dat ze stijgende kosten deels kunnen beïnvloeden en een belangrijk deel van hun omzet behalen in landen waar de economie hard groeit en de koopkracht toe- niet afneemt.
Het tijdperk van nieuwe beleggen begint. In plaats van welk aandeel dan ook of staatsobligatie van welk Westers land dan ook te kopen en vervolgens achterover leunen en kijken hoe die meer waard worden, wordt het de zaak goed te analyseren om te achterhalen wat de aandelen met potentie zijn. Sinds 2009 was het niet nodig het kaf van het koren te scheiden. Dat kunstje moeten beleggers voortaan wel gaan uitvoeren.