Updates

Aandelen Internationaal

Intel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
houden
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Intel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
houden
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Opinie Ivan Snurer, 28 aug 2013 09:00

De longs en de shorts van hedgefunds

0 0 Leestijd ongeveer

Op dinsdag 13 augustus tweette Carl Icahn dat hij een grote positie in Apple had. Enkele tellen later was de bekende miljardair 50 miljoen rijker. Een overzicht van de meest geliefde en gehate aandelen van hedgefundmanagers.

Het is nu ruim drie weken geleden dat de S&P 500 nog een record neerzette. Als het koerspatroon van korte correcties op nieuwe hoogtepunten zich blijft herhalen, dan is Wall Street op weg naar nieuwe records.

De voorspellingen van Amerikaanse topstrategen lopen uiteen van 1550 tot 1800 punten als jaarultimo voor de S&P 500. Dus het kan alle kanten uit. Thomas Lee van J.P.Morgan (JPM) zit net als David Kostin van Goldman Sachs (GS) en Barbara Reinhardt van Credit Suisse Privat Banking USA (CS) duidelijk in het kamp van de optimisten. David Bianco,  aandelenstrateeg in de Verenigde Staten bij Deutsche Bank (DB), is uitgesproken negatief over de S&P 500. Gary Thayer van Wells Fargo Advisors (WF) houdt het op een licht lagere slotstand voor 2013.

Maar de voorspelling van Jim McDonald gaat letterlijk alle kanten op. De jaarultimo van de S&P zal tussen de 1550 en 1800 punten bedragen. De strateeg van Northern Trust (NT) verwacht een woelige periode op Wall Street. Beleggers herpositioneren zich als gevolg van het naderende einde van het maandelijkse inkoopprogramma van de Federal Reserve en op de koop toe zal in het tweede semester de economische groei lager uitvallen dan algemeen aangenomen. Met als resultante flinke koersschommelingen en een grote dispersie in de jaarultimo van de S&P 500. Het kan vriezen en het kan dooien.

Op bovenstaande grafiek is te zien dat de S&P 500 een pauze ondergaat, maar een blik op het koersverloop leert ook dat de index er telkens weer in slaagt om hogere toppen en hogere bodems neer te zetten. De hamvraag is of de huidige correctie het begin van een daling signaleert of dat de pauze onderdeel is van het positieve koerspatroon met hogere bodems en hogere toppen.

Technisch analisten stellen dat een trend een trend is tot het tegendeel bewezen is, maar aandelenmarkten zijn erg gevoelig voor geopolitieke spanningen waarvan de uitkomst moeilijk voorspelbaar is. Door de wol geverfde beleggers weten dat ze moeten kopen als de kanonnen bulderen en verkopen als de klaroenen schallen. Voor beleggers die zich niet laten afschrikken door de mogelijke militiare interventie in Syrië, volgt hieronder het overzicht met de twintig meest geliefde fondsen van hedgefundmanagers. Amanda Schneider pluist voor de Hedge Fund Trend Monitor van Goldman Sachs elke drie maanden de posities van 708 hedgefunds uit. Apple is onder activistische beleggers op Google na het meest geliefde fonds.

Totnogtoe harkten deze aandelen in 2013 een totaalrendement van 22,2 procent bijeen. Dat ligt in lijn met de opbrengst van S&P 500. Dat het innemen van shortposities niet zonder gevaar is, toont het rendement van de twintig meest gehate fondsen. Ondanks het feit dat er negen lager noteren dan eind 2012, blikken de shorts met dank aan Herbalife en Radian toch terug op een positief totaalrendement van 14,9 procent. Hieronder de lijst met de twintig meest gehate aandelen van hedgefundmanagers.

Om af te ronden de grafiek met de meeste besproken aandelen op twitter de afgelopen twee maanden. De groene staven visualiseren dat de namen van Apple, Google, Microsoft, J.P.Morgan en Bank of America zijn ook terug te vinden in de top-20 van meest geliefde fondsen. BlackBerry daarentegen is onder hedgefundmanagers het op twee na het meest gehate aandeel, vandaar de koraalrode staaf.

@ Ivan Snurer

 

Het is nu ruim drie weken geleden dat de S&P 500 nog een record neerzette. Als het koerspatroon van korte correcties op nieuwe hoogtepunten zich blijft herhalen, dan is Wall Street op weg naar nieuwe records.

De voorspellingen van Amerikaanse topstrategen lopen uiteen van 1550 tot 1800 punten als jaarultimo voor de S&P 500. Dus het kan alle kanten uit. Thomas Lee van J.P.Morgan (JPM) zit net als David Kostin van Goldman Sachs (GS) en Barbara Reinhardt van Credit Suisse Privat Banking USA (CS) duidelijk in het kamp van de optimisten. David Bianco,  aandelenstrateeg in de Verenigde Staten bij Deutsche Bank (DB), is uitgesproken negatief over de S&P 500. Gary Thayer van Wells Fargo Advisors (WF) houdt het op een licht lagere slotstand voor 2013.

Maar de voorspelling van Jim McDonald gaat letterlijk alle kanten op. De jaarultimo van de S&P zal tussen de 1550 en 1800 punten bedragen. De strateeg van Northern Trust (NT) verwacht een woelige periode op Wall Street. Beleggers herpositioneren zich als gevolg van het naderende einde van het maandelijkse inkoopprogramma van de Federal Reserve en op de koop toe zal in het tweede semester de economische groei lager uitvallen dan algemeen aangenomen. Met als resultante flinke koersschommelingen en een grote dispersie in de jaarultimo van de S&P 500. Het kan vriezen en het kan dooien.

Op bovenstaande grafiek is te zien dat de S&P 500 een pauze ondergaat, maar een blik op het koersverloop leert ook dat de index er telkens weer in slaagt om hogere toppen en hogere bodems neer te zetten. De hamvraag is of de huidige correctie het begin van een daling signaleert of dat de pauze onderdeel is van het positieve koerspatroon met hogere bodems en hogere toppen.

Technisch analisten stellen dat een trend een trend is tot het tegendeel bewezen is, maar aandelenmarkten zijn erg gevoelig voor geopolitieke spanningen waarvan de uitkomst moeilijk voorspelbaar is. Door de wol geverfde beleggers weten dat ze moeten kopen als de kanonnen bulderen en verkopen als de klaroenen schallen. Voor beleggers die zich niet laten afschrikken door de mogelijke militiare interventie in Syrië, volgt hieronder het overzicht met de twintig meest geliefde fondsen van hedgefundmanagers. Amanda Schneider pluist voor de Hedge Fund Trend Monitor van Goldman Sachs elke drie maanden de posities van 708 hedgefunds uit. Apple is onder activistische beleggers op Google na het meest geliefde fonds.

Totnogtoe harkten deze aandelen in 2013 een totaalrendement van 22,2 procent bijeen. Dat ligt in lijn met de opbrengst van S&P 500. Dat het innemen van shortposities niet zonder gevaar is, toont het rendement van de twintig meest gehate fondsen. Ondanks het feit dat er negen lager noteren dan eind 2012, blikken de shorts met dank aan Herbalife en Radian toch terug op een positief totaalrendement van 14,9 procent. Hieronder de lijst met de twintig meest gehate aandelen van hedgefundmanagers.

Om af te ronden de grafiek met de meeste besproken aandelen op twitter de afgelopen twee maanden. De groene staven visualiseren dat de namen van Apple, Google, Microsoft, J.P.Morgan en Bank of America zijn ook terug te vinden in de top-20 van meest geliefde fondsen. BlackBerry daarentegen is onder hedgefundmanagers het op twee na het meest gehate aandeel, vandaar de koraalrode staaf.

@ Ivan Snurer