Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Opinie Beleggers Belangen, 13 aug 2013 16:36

Belangrijke cijfers op komst

0 0 Leestijd ongeveer

Een aantal sterk in koers gestegen aandelen uit de Nederlandse portefeuille moet binnenkort de opname in die portefeuille rechtvaardigen. Aalberts en Brunel komen volgende week met de halfjaarresultaten. Wij hebben er alle vertrouwen in.

Aalberts publiceert op 15 augustus de resultaten over het eerste halfjaar. Eind april werd de prognose dat de omzet en winst dit jaar zullen stijgen, gehandhaafd, ondanks het feit dat het in een paar sectoren (bouw en automobielindustrie) niet echt goed ging. Met 14% koerswinst sinds de opname in de portefeuille heeft het aandeel het uitstekend gedaan. De koers staat rond de hoogste stand aller tijden.

Brunel is op 16 augustus aan de beurt. Ook dan moet de juistheid van de opname bevestigd worden. Met 17% koerswinst is het aandeel lijstaanvoerder van de winnaars.

Slechts een paar aandelen hebben wat minder gepresteerd, maar de schade voor de koersen is niet groot en beslist geen aanleiding om ze te verkopen. Arcadis bijvoorbeeld viel iets terug, omdat de beurs negatief reageerde op het halfjaarbericht. Bij een klassebedrijf als Arcadis moeten langetermijnbeleggers zich niet van de wijs laten brengen.

Maar – en dat geldt niet specifiek voor Arcadis – wij houden uiteraard niet alleen de ontwikkelingen bij een bedrijf, maar ook het koersverloop nauwlettend in de gaten. Wij zullen niet schromen in te grijpen, wanneer ‘de beurs’ iets weet, dat wij niet weten. Want een koers wil nog wel eens dalen (of stijgen) zonder duidelijk aanwijsbare reden.

Voor ons waren de goede resultaten van DSM over het eerste halfjaar geen verrassing, voor de beurs kennelijk wel gezien de koersstijging. Het grote belang van voedingsingrediënten in het totaal van activiteiten van de voormalige steenkolenmijn toonde de waarde voor wat DSM nu is. Met een koersstijging van 12% sinds DSM in onze portefeuille zit, heeft het aandeel de AEX ruim verslagen.

Door de eliminatie van Ziggo uit de portefeuille (met een beperkt verlies) beschikken wij over een kleine kaspositie. Altijd prettig om achter de hand te hebben voor het geval zich een koopkandidaat aandient.

De portefeuille staat op een rendement van ruim 7%, wat vrijwel overeenkomt met de stijging van de AEX. 

Aalberts publiceert op 15 augustus de resultaten over het eerste halfjaar. Eind april werd de prognose dat de omzet en winst dit jaar zullen stijgen, gehandhaafd, ondanks het feit dat het in een paar sectoren (bouw en automobielindustrie) niet echt goed ging. Met 14% koerswinst sinds de opname in de portefeuille heeft het aandeel het uitstekend gedaan. De koers staat rond de hoogste stand aller tijden.

Brunel is op 16 augustus aan de beurt. Ook dan moet de juistheid van de opname bevestigd worden. Met 17% koerswinst is het aandeel lijstaanvoerder van de winnaars.

Slechts een paar aandelen hebben wat minder gepresteerd, maar de schade voor de koersen is niet groot en beslist geen aanleiding om ze te verkopen. Arcadis bijvoorbeeld viel iets terug, omdat de beurs negatief reageerde op het halfjaarbericht. Bij een klassebedrijf als Arcadis moeten langetermijnbeleggers zich niet van de wijs laten brengen.

Maar – en dat geldt niet specifiek voor Arcadis – wij houden uiteraard niet alleen de ontwikkelingen bij een bedrijf, maar ook het koersverloop nauwlettend in de gaten. Wij zullen niet schromen in te grijpen, wanneer ‘de beurs’ iets weet, dat wij niet weten. Want een koers wil nog wel eens dalen (of stijgen) zonder duidelijk aanwijsbare reden.

Voor ons waren de goede resultaten van DSM over het eerste halfjaar geen verrassing, voor de beurs kennelijk wel gezien de koersstijging. Het grote belang van voedingsingrediënten in het totaal van activiteiten van de voormalige steenkolenmijn toonde de waarde voor wat DSM nu is. Met een koersstijging van 12% sinds DSM in onze portefeuille zit, heeft het aandeel de AEX ruim verslagen.

Door de eliminatie van Ziggo uit de portefeuille (met een beperkt verlies) beschikken wij over een kleine kaspositie. Altijd prettig om achter de hand te hebben voor het geval zich een koopkandidaat aandient.

De portefeuille staat op een rendement van ruim 7%, wat vrijwel overeenkomt met de stijging van de AEX.