Updates

Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Opinie Beleggers Belangen, 25 jul 2013 16:15

Bedreigingen voor creditcardreuzen

0 0 Leestijd ongeveer

Op de markt voor digitaal betalen voelen creditcardmaatschappijen de toenemende concurrentie van internetondernemingen.

Tegenwoordig kan iedereen overal met zijn creditcard terecht. Visa, MasterCard en American Express hebben vooral door het netwerkeffect en de merknaam een voorsprong op de concurrentie. Zij hebben zodoende een sterke en stabiele concurrentiepositie, wat de winstgevendheid ten goede komt. Maar Morningstar waarschuwt dat er bedreigingen opdoemen. Met de opkomst van draadloos internet zijn de mogelijkheden voor nieuwe concurrenten om een deel van de markt te veroveren toegenomen. PayPal (onderdeel van eBay) is bijvoorbeeld een grote speler op het gebied van onlinebetalingen en breidt daarbij zijn fysieke aanwezigheid uit. Maar ook internetgiganten als Facebook, Google en Apple proberen hun aanwezigheid bij consumenten te benutten om voet aan de grond te krijgen in digitale betalingen.

Een mogelijk nog grotere bedreiging voor creditcardmaatschappijen is wet- en regelgeving. Waar in de VS de Wall Street Reform Act en de Consumer Protection Act de onderlinge vergoedingen tussen banken en creditcardmaatschappijen beperken, wil de Europese Commissie meer concurrentie en transparantie op de markt voor betalingen via creditcards en internet. Volgens Morningstar is het moeilijk in te schatten wat de gevolgen hiervan precies zullen zijn.

Vooralsnog blijven de grote creditcardmaatschappijen de markten domineren. Morningstar verwacht dat Visa, MasterCard en American Express hun winstgevendheid op peil weten te houden. Toch vindt Morningstar Visa en American Express behoorlijk overgewaardeerd. De fair value van Visa en American Express is volgens de analisten respectievelijk $153 en $66, wat voor beide flink onder de huidige koers is. MasterCard vinden de analisten redelijk gewaardeerd. Morningstar verwacht niet dat de grote creditcardmaatschappijen op korte termijn van hun troon worden gestoten, maar beleggers doen er goed aan om nieuwkomers op de markt en veranderingen in marktaandeel goed in de gaten te houden.

Tegenwoordig kan iedereen overal met zijn creditcard terecht. Visa, MasterCard en American Express hebben vooral door het netwerkeffect en de merknaam een voorsprong op de concurrentie. Zij hebben zodoende een sterke en stabiele concurrentiepositie, wat de winstgevendheid ten goede komt. Maar Morningstar waarschuwt dat er bedreigingen opdoemen. Met de opkomst van draadloos internet zijn de mogelijkheden voor nieuwe concurrenten om een deel van de markt te veroveren toegenomen. PayPal (onderdeel van eBay) is bijvoorbeeld een grote speler op het gebied van onlinebetalingen en breidt daarbij zijn fysieke aanwezigheid uit. Maar ook internetgiganten als Facebook, Google en Apple proberen hun aanwezigheid bij consumenten te benutten om voet aan de grond te krijgen in digitale betalingen.

Een mogelijk nog grotere bedreiging voor creditcardmaatschappijen is wet- en regelgeving. Waar in de VS de Wall Street Reform Act en de Consumer Protection Act de onderlinge vergoedingen tussen banken en creditcardmaatschappijen beperken, wil de Europese Commissie meer concurrentie en transparantie op de markt voor betalingen via creditcards en internet. Volgens Morningstar is het moeilijk in te schatten wat de gevolgen hiervan precies zullen zijn.

Vooralsnog blijven de grote creditcardmaatschappijen de markten domineren. Morningstar verwacht dat Visa, MasterCard en American Express hun winstgevendheid op peil weten te houden. Toch vindt Morningstar Visa en American Express behoorlijk overgewaardeerd. De fair value van Visa en American Express is volgens de analisten respectievelijk $153 en $66, wat voor beide flink onder de huidige koers is. MasterCard vinden de analisten redelijk gewaardeerd. Morningstar verwacht niet dat de grote creditcardmaatschappijen op korte termijn van hun troon worden gestoten, maar beleggers doen er goed aan om nieuwkomers op de markt en veranderingen in marktaandeel goed in de gaten te houden.