Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Opinie Beleggers Belangen, 9 jul 2013 10:58

Cyclische aandelen aantrekkelijk gewaardeerd

0 0 Leestijd ongeveer

ING Investment Management meent dat de populariteit van cyclische aandelen zal toenemen. Deze aantrekkelijk gewaardeerde aandelen bieden beleggers groei.

Cyclische aandelen hebben het in mei beter gedaan dan defensieve. Die trend zal volgens ING Investment Management doorzetten. Defensieve sectoren en andere vormen van rendementsbeleggingen (vastgoed en vastrentende waarden) zijn recent onder druk komen te staan. De aandelenrendementen zullen in de komende jaren echter aanzienlijk hoger liggen dan die op de andere drie categorieën.

Pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen zullen meer ruimte krijgen om een groter deel van hun vermogen naar aandelen te verplaatsen en er zal een ommekeer plaatsvinden van de allocatie van kapitaal dat in vastrentende waarden moest worden gestopt vanwege de financiële crises en de gewijzigde regelgeving.

ING IM merkt op dat stabiele groeiaandelen uit defensieve sectoren door hun groeikenmerken en aantrekkelijke dividenden veel instroom van kapitaal hebben gehad. Nu de waarderingen wezenlijk omhoog zijn gegaan, treedt er een correctie op. Beleggers keren zich af van deze kostbare aandelen en kiezen voor aantrekkelijk gewaardeerde cyclische aandelen, die groei bieden. De vermogensbeheerder wijst ook op de huidige relatieve onderweging van cyclische aandelen in beleggingsportefeuilles.

ING constateert dat de economische indicatoren in de ontwikkelde wereld de laatste tijd verbeteren. De opkomende landen blijven echter achter en vooral China stelt teleur. De beleggingen in de opkomende landen zijn het slachtoffer van uitstroom van kapitaal en ook van structurele zwakheden.

Beleggers zullen zoeken naar nieuwe thema’s, waaronder ‘hervormingsdynamiek’. Opkomende landen die hun groeipotentieel willen versterken, dienen structurele kwesties aan te pakken. Mexico doet dat als enige en kan ontsnappen aan een geleidelijke uitholling van de groei van de binnenlandse vraag, waarvan de opkomende landen last zullen krijgen. Rusland, Zuid-Afrika en Brazilië zijn voorbeelden van landen waarvan de concurrentiekracht van de industrie afneemt.

Cyclische aandelen hebben het in mei beter gedaan dan defensieve. Die trend zal volgens ING Investment Management doorzetten. Defensieve sectoren en andere vormen van rendementsbeleggingen (vastgoed en vastrentende waarden) zijn recent onder druk komen te staan. De aandelenrendementen zullen in de komende jaren echter aanzienlijk hoger liggen dan die op de andere drie categorieën.

Pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen zullen meer ruimte krijgen om een groter deel van hun vermogen naar aandelen te verplaatsen en er zal een ommekeer plaatsvinden van de allocatie van kapitaal dat in vastrentende waarden moest worden gestopt vanwege de financiële crises en de gewijzigde regelgeving.

ING IM merkt op dat stabiele groeiaandelen uit defensieve sectoren door hun groeikenmerken en aantrekkelijke dividenden veel instroom van kapitaal hebben gehad. Nu de waarderingen wezenlijk omhoog zijn gegaan, treedt er een correctie op. Beleggers keren zich af van deze kostbare aandelen en kiezen voor aantrekkelijk gewaardeerde cyclische aandelen, die groei bieden. De vermogensbeheerder wijst ook op de huidige relatieve onderweging van cyclische aandelen in beleggingsportefeuilles.

ING constateert dat de economische indicatoren in de ontwikkelde wereld de laatste tijd verbeteren. De opkomende landen blijven echter achter en vooral China stelt teleur. De beleggingen in de opkomende landen zijn het slachtoffer van uitstroom van kapitaal en ook van structurele zwakheden.

Beleggers zullen zoeken naar nieuwe thema’s, waaronder ‘hervormingsdynamiek’. Opkomende landen die hun groeipotentieel willen versterken, dienen structurele kwesties aan te pakken. Mexico doet dat als enige en kan ontsnappen aan een geleidelijke uitholling van de groei van de binnenlandse vraag, waarvan de opkomende landen last zullen krijgen. Rusland, Zuid-Afrika en Brazilië zijn voorbeelden van landen waarvan de concurrentiekracht van de industrie afneemt.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.