Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 21 jun 2013 11:10

Vijf toptips voor beleggers

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

BAM, Grontmij, TMG, PostNL en Vopak zijn de aandelen om op te letten de tweede helft van 2013. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse lijst Top Picks, die SNS Securities vrijdag heeft gepresenteerd.

SNS Securities is de effectendochter van de SNS Reaal Groep. De vijf aandelen die het had geselecteerd voor de eerste helft van 2013, hebben zich in die periode negatief ontwikkeld. Volgens SNS komt dat vooral door de aanwezigheid van Imtech in de selectie.

SNS Securities schetst in zijn Beleggingsvisie ook zijn macro-economische vooruitzichten. Het  verwacht dat de wereldeconomie in herstel modus blijft. Voor de VS wordt uitgegaan van doorzettende groei, gedreven door een lagere werkloosheid en een herstellende huizenmarkt. De Amerikaanse consument houdt zich sterk met hogere bestedingen en een sterk vertrouwen.

Europa is nog in recessie modus, stelt SNS, waarbij vooral Nederland en Frankrijk zwakte vertonen, terwijl Duitsland zich relatief goed ontwikkelt. Het goede nieuws is dat de meeste economische indicatoren zich licht positief ontwikkelen. Dit zou zich moeten vertalen in betere harde economische cijfers in de komende periode.

In Azië ziet SNS de groei in China stabiliseren, terwijl het positieve effect van ‘Abenomics’ in Japan waarschijnlijk niet duurzaam is. Al met al, zal de groei in Azië bescheiden zijn, stelt de bank.

Gebaseerd op het bovenstaande scenario verwacht SNS een bescheiden versnelling van de economische groei in het tweede halfjaar. Gecombineerd met lage winstverwachtingen, een extreem lage rente en dure obligaties, zullen de omstandigheden voor aandelen gunstig zijn.

De vijf Top Picks van SNS Securities:

• BAM
• Grontmij
• TMG
• PostNL
• Vopak

Over Heineken is SNS negatiever; het raadt het aandeel aan als een shortkandidaat.