Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 10 jun 2013 10:17

Favoriete Nederlandse aandelen Kempen

0 0 Leestijd ongeveer

Beter Bed, Boskalis, Fugro, KPN, Philips, Randstad en TMG zijn de favorieten van Kempen.

De zwakke consumentenbestedingen ten spijt, behoort Beter Bed bij effectenbank Kempen tot de favorieten. Het tweede halfjaarresultaat wordt beter dan het tweede halfjaar 2012 door toenemend consumentenvertrouwen en kostenbesparingen.

Ook bij Boskalis wordt de situatie beter door een hogere bezettingsgraad en stijgende huurprijzen voor boorplatforms, hetgeen kan duiden op hogere tarieven voor dochter Dockwise. Kempen zet bij Fugro in op aanpassing van de activiteiten door de strategische herziening in september.

Wat betreft KPN meent Kempen dat de markt de mogelijkheden onderschat die het bedrijf heeft voor het aanbrengen van veranderingen. Een eventuele samenwerking met Telefónica Deutschland zou veel waarde toevoegen. De concentratie van Philips op drie kernactiviteiten met groeipotentieel en een nieuwe aandeleninkoop brengen de bank tot een koopadvies.

Randstad profiteert van de sterke Amerikaanse markt en van de stabilisatie in Europa. Het afstoten van Keesing Media en van het belang in Prosiebensat1.Media kan bij Telegraaf Media Groep (MG) een superdividend van €10 per aandeel opleveren. Minst favoriet bij Kempen is onder meer het Belgische bedrijf Bekaert (staaldraad), dat met aanhoudende concurrentie en prijsdruk geconfronteerd wordt, waar kostenbesparingen niet tegenop wegen.

Binck ziet de concurrentie in Nederland (door Saxobank) toenemen en de buitenlandse expansie stagneert. Na de desinvestering van de bakkerijdivisie door CSM blijft een bedrijf over met slechts beperkte groeimogelijkheden. De kans bestaat dat een deel van de verkoopopbrengst gebruikt wordt voor acquisities, waarvan het rendement onzeker is.

D'Ieteren uit België heeft te maken met uitblijvende groei in de autoverkoop en bij glasreparatie (Carglass). Met betrekking tot Heineken meent Kempen dat de markt de invloed van de lange winter onderschat. Bovendien staat het afzetvolume onder druk door stijgende accijnzen en het algemene economische klimaat.  

De zwakke consumentenbestedingen ten spijt, behoort Beter Bed bij effectenbank Kempen tot de favorieten. Het tweede halfjaarresultaat wordt beter dan het tweede halfjaar 2012 door toenemend consumentenvertrouwen en kostenbesparingen.

Ook bij Boskalis wordt de situatie beter door een hogere bezettingsgraad en stijgende huurprijzen voor boorplatforms, hetgeen kan duiden op hogere tarieven voor dochter Dockwise. Kempen zet bij Fugro in op aanpassing van de activiteiten door de strategische herziening in september.

Wat betreft KPN meent Kempen dat de markt de mogelijkheden onderschat die het bedrijf heeft voor het aanbrengen van veranderingen. Een eventuele samenwerking met Telefónica Deutschland zou veel waarde toevoegen. De concentratie van Philips op drie kernactiviteiten met groeipotentieel en een nieuwe aandeleninkoop brengen de bank tot een koopadvies.

Randstad profiteert van de sterke Amerikaanse markt en van de stabilisatie in Europa. Het afstoten van Keesing Media en van het belang in Prosiebensat1.Media kan bij Telegraaf Media Groep (MG) een superdividend van €10 per aandeel opleveren. Minst favoriet bij Kempen is onder meer het Belgische bedrijf Bekaert (staaldraad), dat met aanhoudende concurrentie en prijsdruk geconfronteerd wordt, waar kostenbesparingen niet tegenop wegen.

Binck ziet de concurrentie in Nederland (door Saxobank) toenemen en de buitenlandse expansie stagneert. Na de desinvestering van de bakkerijdivisie door CSM blijft een bedrijf over met slechts beperkte groeimogelijkheden. De kans bestaat dat een deel van de verkoopopbrengst gebruikt wordt voor acquisities, waarvan het rendement onzeker is.

D'Ieteren uit België heeft te maken met uitblijvende groei in de autoverkoop en bij glasreparatie (Carglass). Met betrekking tot Heineken meent Kempen dat de markt de invloed van de lange winter onderschat. Bovendien staat het afzetvolume onder druk door stijgende accijnzen en het algemene economische klimaat.