Updates

Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Opinie Beleggers Belangen, 10 jun 2013 10:17

Favoriete Nederlandse aandelen Kempen

0 0 Leestijd ongeveer

Beter Bed, Boskalis, Fugro, KPN, Philips, Randstad en TMG zijn de favorieten van Kempen.

De zwakke consumentenbestedingen ten spijt, behoort Beter Bed bij effectenbank Kempen tot de favorieten. Het tweede halfjaarresultaat wordt beter dan het tweede halfjaar 2012 door toenemend consumentenvertrouwen en kostenbesparingen.

Ook bij Boskalis wordt de situatie beter door een hogere bezettingsgraad en stijgende huurprijzen voor boorplatforms, hetgeen kan duiden op hogere tarieven voor dochter Dockwise. Kempen zet bij Fugro in op aanpassing van de activiteiten door de strategische herziening in september.

Wat betreft KPN meent Kempen dat de markt de mogelijkheden onderschat die het bedrijf heeft voor het aanbrengen van veranderingen. Een eventuele samenwerking met Telefónica Deutschland zou veel waarde toevoegen. De concentratie van Philips op drie kernactiviteiten met groeipotentieel en een nieuwe aandeleninkoop brengen de bank tot een koopadvies.

Randstad profiteert van de sterke Amerikaanse markt en van de stabilisatie in Europa. Het afstoten van Keesing Media en van het belang in Prosiebensat1.Media kan bij Telegraaf Media Groep (MG) een superdividend van €10 per aandeel opleveren. Minst favoriet bij Kempen is onder meer het Belgische bedrijf Bekaert (staaldraad), dat met aanhoudende concurrentie en prijsdruk geconfronteerd wordt, waar kostenbesparingen niet tegenop wegen.

Binck ziet de concurrentie in Nederland (door Saxobank) toenemen en de buitenlandse expansie stagneert. Na de desinvestering van de bakkerijdivisie door CSM blijft een bedrijf over met slechts beperkte groeimogelijkheden. De kans bestaat dat een deel van de verkoopopbrengst gebruikt wordt voor acquisities, waarvan het rendement onzeker is.

D'Ieteren uit België heeft te maken met uitblijvende groei in de autoverkoop en bij glasreparatie (Carglass). Met betrekking tot Heineken meent Kempen dat de markt de invloed van de lange winter onderschat. Bovendien staat het afzetvolume onder druk door stijgende accijnzen en het algemene economische klimaat.  

De zwakke consumentenbestedingen ten spijt, behoort Beter Bed bij effectenbank Kempen tot de favorieten. Het tweede halfjaarresultaat wordt beter dan het tweede halfjaar 2012 door toenemend consumentenvertrouwen en kostenbesparingen.

Ook bij Boskalis wordt de situatie beter door een hogere bezettingsgraad en stijgende huurprijzen voor boorplatforms, hetgeen kan duiden op hogere tarieven voor dochter Dockwise. Kempen zet bij Fugro in op aanpassing van de activiteiten door de strategische herziening in september.

Wat betreft KPN meent Kempen dat de markt de mogelijkheden onderschat die het bedrijf heeft voor het aanbrengen van veranderingen. Een eventuele samenwerking met Telefónica Deutschland zou veel waarde toevoegen. De concentratie van Philips op drie kernactiviteiten met groeipotentieel en een nieuwe aandeleninkoop brengen de bank tot een koopadvies.

Randstad profiteert van de sterke Amerikaanse markt en van de stabilisatie in Europa. Het afstoten van Keesing Media en van het belang in Prosiebensat1.Media kan bij Telegraaf Media Groep (MG) een superdividend van €10 per aandeel opleveren. Minst favoriet bij Kempen is onder meer het Belgische bedrijf Bekaert (staaldraad), dat met aanhoudende concurrentie en prijsdruk geconfronteerd wordt, waar kostenbesparingen niet tegenop wegen.

Binck ziet de concurrentie in Nederland (door Saxobank) toenemen en de buitenlandse expansie stagneert. Na de desinvestering van de bakkerijdivisie door CSM blijft een bedrijf over met slechts beperkte groeimogelijkheden. De kans bestaat dat een deel van de verkoopopbrengst gebruikt wordt voor acquisities, waarvan het rendement onzeker is.

D'Ieteren uit België heeft te maken met uitblijvende groei in de autoverkoop en bij glasreparatie (Carglass). Met betrekking tot Heineken meent Kempen dat de markt de invloed van de lange winter onderschat. Bovendien staat het afzetvolume onder druk door stijgende accijnzen en het algemene economische klimaat.