Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Opinie Menno van Hoven, 27 mei 2013 19:12

Dividendportefeuille +60,5%

0 0 Leestijd ongeveer

De dividendportefeuille bereikte wederom een nieuwe recordstand met nu ruim 60% rendement. In 2013 staat er een plus van 22% op het bord. Vorige week werd het vijfde nieuwe aandeel dit jaar toegevoegd.

De dividendportefeuille blijft sterk presteren met nu voor het eerst een totaalrendement van meer dan 60%.

In 2013 staat er nu een plus van 22% op het bord, waarmee er inmiddels sprake is van het derde opeenvolgende jaar van dubbelcijferige rendenten, na een winst van 11,9% in 2012 en 17,7% in 2011.

De dividendteller (zie grafiek onderaan) staat inmiddels op ruim €8000 gemeten vanaf de start van de portefeuille op 6 september 2011. Dit jaar werd er inmiddels €2585 ontvangen, wat resulteert in een huidige kaspositie van 0,74% (dividend Q2).

Dit jaar werden er vijf nieuwe aandelen aangekocht, waardoor er nu sprake is van een portefeuille met 36 posities. Het laatste aandeel werd afgelopen donderdag toegevoegd.

Via mijn Twitter-account liet ik vorige week weten welk nieuw aandeel er opgenomen is in de dividendportefeuille

VASTGOEDFONDS DAT MAANDELIJKS UITKEERT
Het gaat om een vastgoedfonds dat elke maand dividend uitkeert, en zichzelf dan ook niet voor niets 'The Monthly Dividend Company' noemt. Sinds 1970 werden er al 510 maandelijkse dividenden betaald en werd het dividend 70 keer verhoogd, zonder tussentijdse verlagingen.

Sinds 1994 groeide het dividend met 141,2% en het huidige dividendrendement is ruim 4%. Over twee weken zal ik uitgebreid aandacht besteden aan dit aandeel in onze nieuw te verschijnen dividendnieuwsbrief.

Om de nieuwe aankoop te financieren heb ik een deel van de positie in Microsoft en Dover verkocht (zie dezelfde tweet van hierboven), twee aandelen die het dit jaar uitstekend hebben gedaan. Dover bereikte vorige week donderdag voor het eerst een koers van $80, terwijl Microsoft na een aantal jaren kwakkelen weer in de buurt van de $35 noteert.

Gevolg van de wijziging is dat Microsoft uit de top-5 van grootste posities is verdwenen met een huidige weging van 2,8%. Dover weegt na de verkooptransactie nog voor 2,2%.

De dividendportefeuille bereikte zoals gezegd kort geleden een hoogste stand ooit, en doet het vooral dit jaar een stuk beter dan de S&P500 en de AEX, met een steeds verder oplopend verschil in rendement.

De komende weken zal ik nog een aantal wijzigingen doorvoeren, die zoals altijd eerst via Twitter bekend gemaakt worden. Het volledige portefeuilleoverzicht met alle posities verschijnt volgende week op www.beleggersbelangen.nl.

Tekst: Menno van Hoven, 27 mei 2013

De dividendportefeuille blijft sterk presteren met nu voor het eerst een totaalrendement van meer dan 60%.

In 2013 staat er nu een plus van 22% op het bord, waarmee er inmiddels sprake is van het derde opeenvolgende jaar van dubbelcijferige rendenten, na een winst van 11,9% in 2012 en 17,7% in 2011.

De dividendteller (zie grafiek onderaan) staat inmiddels op ruim €8000 gemeten vanaf de start van de portefeuille op 6 september 2011. Dit jaar werd er inmiddels €2585 ontvangen, wat resulteert in een huidige kaspositie van 0,74% (dividend Q2).

Dit jaar werden er vijf nieuwe aandelen aangekocht, waardoor er nu sprake is van een portefeuille met 36 posities. Het laatste aandeel werd afgelopen donderdag toegevoegd.

Via mijn Twitter-account liet ik vorige week weten welk nieuw aandeel er opgenomen is in de dividendportefeuille

VASTGOEDFONDS DAT MAANDELIJKS UITKEERT
Het gaat om een vastgoedfonds dat elke maand dividend uitkeert, en zichzelf dan ook niet voor niets 'The Monthly Dividend Company' noemt. Sinds 1970 werden er al 510 maandelijkse dividenden betaald en werd het dividend 70 keer verhoogd, zonder tussentijdse verlagingen.

Sinds 1994 groeide het dividend met 141,2% en het huidige dividendrendement is ruim 4%. Over twee weken zal ik uitgebreid aandacht besteden aan dit aandeel in onze nieuw te verschijnen dividendnieuwsbrief.

Om de nieuwe aankoop te financieren heb ik een deel van de positie in Microsoft en Dover verkocht (zie dezelfde tweet van hierboven), twee aandelen die het dit jaar uitstekend hebben gedaan. Dover bereikte vorige week donderdag voor het eerst een koers van $80, terwijl Microsoft na een aantal jaren kwakkelen weer in de buurt van de $35 noteert.

Gevolg van de wijziging is dat Microsoft uit de top-5 van grootste posities is verdwenen met een huidige weging van 2,8%. Dover weegt na de verkooptransactie nog voor 2,2%.

De dividendportefeuille bereikte zoals gezegd kort geleden een hoogste stand ooit, en doet het vooral dit jaar een stuk beter dan de S&P500 en de AEX, met een steeds verder oplopend verschil in rendement.

De komende weken zal ik nog een aantal wijzigingen doorvoeren, die zoals altijd eerst via Twitter bekend gemaakt worden. Het volledige portefeuilleoverzicht met alle posities verschijnt volgende week op www.beleggersbelangen.nl.

Tekst: Menno van Hoven, 27 mei 2013

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.