Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Opinie Ivan Snurer, 10 mei 2013 08:58

11x Verkopen & 33x Kopen

0 0 Leestijd ongeveer

Wall Street rijgt de records aaneen, voor Goldman Sachs een moment van bezinning. Welke aandelen zijn rijp voor een correctie en welke zijn nog koopwaardig.

Vijf weken nadat de Dow Jones komaf maakte met zijn hoogterecord uit 2007 rijgt ook de brede S&P 500 sinds een goede week de records aaneen. De Dow noteert inmiddels boven de psychologische drempel van 15.000 punten en slechtte de S&P de kaap van 1.600.

Het aantal Amerikaanse aandelen uit de S&P 500 dat boven zijn 50-daags gemiddelde koerst, is opgelopen tot 84,8 procent. Het toont aan dat de hausse breed gedragen wordt, maar ook een signaal dat de markt overkocht is. In principe geldt dit al bij 70 procent. Naarmate het percentage richting de 90 kruipt, wordt de kans op een correctie almaar groter.

David Kostin verwacht niet dat de S&P 500 over een jaar substantieel hoger staat dan nu. De strateeg van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs verhoogde onlangs nog zijn koersdoel met 3,2 procent naar 1.625 punten. Een niveau waarmee de S&P 500 inmiddels al komaf heeft gemaakt. De index, die onderdak biedt aan de 500 belangrijkste aandelen voor de Amerikaanse economie, noteert dit jaar al 15 procent hoger. Eind november vorig jaar rekende de strateeg in 2013 op een jaarwinst van 12 procent voor de S&P 500.

Niettemin presenteert Kostin in zijn maandelijkse Chartbook een overzicht met aandelen die naar verwachting eind dit jaar minimaal 20 procent hoger zullen noteren. De lijst wordt gedomineerd door olie- en gasbedrijven en telt 33 eenheden. De absolute topper is Marathon Petroleum. De sectoranalisten van Goldman Sachs verwachten dat de koers van de raffinaderij eind dit jaar met 56,7 procent aangedikt zal zijn.

Op de bodem van de rangschikking wordt de lijst gedomineerd door aandelen uit de hoek van technologie. Vooral bij AMD is het wantrouwen groot. Naar verwachting van de analisten van Goldman Sachs noteren de aandelen van de chipmaker eind dit jaar 39,1 procent lager.

Naarmate de hausse op Wall Street ouder wordt, vragen steeds meer beleggers zich af waar de recordregen van de Dow Jones zal eindigen. Her en der hoor je stemmen dat het niveau van 16.000 punten voor het oprapen ligt. Dat zou betekenen dat de S&P 500 doorstoot naar de 1.700, maar dat terzijde. Op zich heeft Kostin, de aandelenstrateeg van Goldman Sachs, gelijk: het gaat niet om de beurs, het gaat om de aandelen. @ Ivan Snurer

Vijf weken nadat de Dow Jones komaf maakte met zijn hoogterecord uit 2007 rijgt ook de brede S&P 500 sinds een goede week de records aaneen. De Dow noteert inmiddels boven de psychologische drempel van 15.000 punten en slechtte de S&P de kaap van 1.600.

Het aantal Amerikaanse aandelen uit de S&P 500 dat boven zijn 50-daags gemiddelde koerst, is opgelopen tot 84,8 procent. Het toont aan dat de hausse breed gedragen wordt, maar ook een signaal dat de markt overkocht is. In principe geldt dit al bij 70 procent. Naarmate het percentage richting de 90 kruipt, wordt de kans op een correctie almaar groter.

David Kostin verwacht niet dat de S&P 500 over een jaar substantieel hoger staat dan nu. De strateeg van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs verhoogde onlangs nog zijn koersdoel met 3,2 procent naar 1.625 punten. Een niveau waarmee de S&P 500 inmiddels al komaf heeft gemaakt. De index, die onderdak biedt aan de 500 belangrijkste aandelen voor de Amerikaanse economie, noteert dit jaar al 15 procent hoger. Eind november vorig jaar rekende de strateeg in 2013 op een jaarwinst van 12 procent voor de S&P 500.

Niettemin presenteert Kostin in zijn maandelijkse Chartbook een overzicht met aandelen die naar verwachting eind dit jaar minimaal 20 procent hoger zullen noteren. De lijst wordt gedomineerd door olie- en gasbedrijven en telt 33 eenheden. De absolute topper is Marathon Petroleum. De sectoranalisten van Goldman Sachs verwachten dat de koers van de raffinaderij eind dit jaar met 56,7 procent aangedikt zal zijn.

Op de bodem van de rangschikking wordt de lijst gedomineerd door aandelen uit de hoek van technologie. Vooral bij AMD is het wantrouwen groot. Naar verwachting van de analisten van Goldman Sachs noteren de aandelen van de chipmaker eind dit jaar 39,1 procent lager.

Naarmate de hausse op Wall Street ouder wordt, vragen steeds meer beleggers zich af waar de recordregen van de Dow Jones zal eindigen. Her en der hoor je stemmen dat het niveau van 16.000 punten voor het oprapen ligt. Dat zou betekenen dat de S&P 500 doorstoot naar de 1.700, maar dat terzijde. Op zich heeft Kostin, de aandelenstrateeg van Goldman Sachs, gelijk: het gaat niet om de beurs, het gaat om de aandelen. @ Ivan Snurer