Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Opinie Beleggers Belangen, 18 apr 2013 16:05

Dit is hét moment om goud te kopen

0 0 Leestijd ongeveer

De waarde van goud is binnen een week met meer dan 10% gedaald. Stelling van de maand: Als gevolg van de recente goudcrash is dit hét moment om goud te kopen.

Goud zat al zo’n zes maanden in een geleidelijke neerwaartse trend, maar toch kwam de recente crash erg plotseling. In oktober vorig jaar stond goud net onder de $1800 per troy ounce (ongeveer 31 gram), maar half april dook het zelfs onder de $1400.

Een domper voor beleggers, zeker voor diegenen die een groot percentage van de portefeuille in goud hebben belegd. Toch? Of is dit nou juist hét moment om goud te kopen?

Kopen

Het is een heel goed moment om in goud te investeren, omdat de vraag erg is gestegen. In India en de VS bijvoorbeeld is de verkoop van goud aan particulieren enorm gestegen door de huidige lage koers. Ook voor opkomende landen blijkt de recente goudcrash interessant. Centrale banken van bijvoorbeeld Rusland en Turkije zijn goud gaan inkopen voor hun reserves. Als ze daar nog even mee doorgaan, stijgt de prijs weer. Het lijkt erop dat de vraag naar goud sowieso nog wel even blijft stijgen. Een goede investering dus.

Juist niet

De reputatie van goud als veilige haven en inflatiebescherming lijkt een beetje achterhaald. In de Verenigde Staten lijkt de economie weer aan te trekken en gaat het al beter met de aandelenbeurzen. En van inflatie is in westerse landen nu eigenlijk helemaal geen sprake. Wie toch op kortere termijn in goud wil investeren, kan sowieso beter nog even wachten, want de prijs zakt waarschijnlijk nog wel meer. De prijs kan nog wel onder de $1000 zakken. Geen goed moment om goud te kopen dus.


Is dit wel of niet het juiste moment om te investeren in goud? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Plaats uw reactie hieronder of direct op het forum.

Goud zat al zo’n zes maanden in een geleidelijke neerwaartse trend, maar toch kwam de recente crash erg plotseling. In oktober vorig jaar stond goud net onder de $1800 per troy ounce (ongeveer 31 gram), maar half april dook het zelfs onder de $1400.

Een domper voor beleggers, zeker voor diegenen die een groot percentage van de portefeuille in goud hebben belegd. Toch? Of is dit nou juist hét moment om goud te kopen?

Kopen

Het is een heel goed moment om in goud te investeren, omdat de vraag erg is gestegen. In India en de VS bijvoorbeeld is de verkoop van goud aan particulieren enorm gestegen door de huidige lage koers. Ook voor opkomende landen blijkt de recente goudcrash interessant. Centrale banken van bijvoorbeeld Rusland en Turkije zijn goud gaan inkopen voor hun reserves. Als ze daar nog even mee doorgaan, stijgt de prijs weer. Het lijkt erop dat de vraag naar goud sowieso nog wel even blijft stijgen. Een goede investering dus.

Juist niet

De reputatie van goud als veilige haven en inflatiebescherming lijkt een beetje achterhaald. In de Verenigde Staten lijkt de economie weer aan te trekken en gaat het al beter met de aandelenbeurzen. En van inflatie is in westerse landen nu eigenlijk helemaal geen sprake. Wie toch op kortere termijn in goud wil investeren, kan sowieso beter nog even wachten, want de prijs zakt waarschijnlijk nog wel meer. De prijs kan nog wel onder de $1000 zakken. Geen goed moment om goud te kopen dus.


Is dit wel of niet het juiste moment om te investeren in goud? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Plaats uw reactie hieronder of direct op het forum.