Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Opinie Ivan Snurer, 17 apr 2013 08:07

De duurste aandelen ter wereld

0 0 Leestijd ongeveer

Aandelen heb je in alle prijsklassen. Van kommabedragen tot de tegenwaarde van een vakantiehuisje zoals bij Berkshire Hathaway. Een overzicht van de tien duurste aandelen ter wereld.

Op Beursplein 5 is Unibail-Rodamco het duurste aandeel. De aandelen van de Frans-Nederlandse vastgoedmaatschappij gaan in Amsterdam voor 174,00 euro over de toonbank.

De top 10

Met 152.200 Japanse yen ofwel omgerekend 1.183,31 euro is NTT DoCoMo goed voor een tiende plaats. Ten tijde van de internethype wisselden de aandelen van het Japanse telecombedrijf nog voor ruim 8.000 euro van eigenaar.

Het B-aandeel van Metall Zug is met een eenheidsprijs van 2.234 Zwitserse franken al een flink stuk duurder. Zug is geen verwijzing naar het Duitse woord voor trein, maar naar de plaats waar de hoofdzetel van het bedrijf gevestigd is. Metall Zug is een technologiebedrijf dat minder dan een derde van haar omzet uit het buitenland behaald. De koers in euro: 1.836,60.

Met omgerekend 1843,99 euro is SGS (2.243 Zwitserse frank) net iets duurder dan Metall Zug-B. Het is van oorsprong een Franse onderneming, maar houdt sinds 1919 kantoor te Genève. SGS staat voor Société Générale de Surveillance en levert wereldwijd diensten op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering.

Plaats zeven is voor NTT Data. De automatiseerder is een dochteronderneming van Japanse NTT DoCoMo. Naar omzet gemeten is NTT Data het op vijf na grootste automatiseringsbedrijf ter wereld. Momenteel veranderen de aandelen voor 304.500 yen van eigenaar oftewel 2.360 euro.

Zoologischer Garten Berlin legt beslag op plaats zes. De dierentuin van Berlijn houdt twee aandelen op na: met of zonder aquarium. Het prijsverschil tussen beide aandelen is 220 euro. Zonder aquarium moet u per aandeel 3.080 euro neertellen, met aquarium 3.300 euro. Het aandeel zonder aquarium is zeg maar het hoofdaandeel, ook al zijn er maar 4.000 in omloop. Desondanks of juist daarom hadden beleggers in 2007 tijdens de hype rond ijsbeer Knut hiervoor bijna 5.000 euro veil voor een aandeel.

De vijfde plaats gaat eveneens naar een Duitse onderneming. Sachsenmilch behoorde ooit tot de modernste zuivelfabrikanten van Europa, tegenwoordig is het eerder een soort van vermogensbeheerder. Het aandeel gaat voor 3.705 euro over de toonbank.

Inpex beslag op de vierde plaats. Op de beurs in Tokio noteren de aandelen van de Japanse gasproducent op 482.500 yen. Omgerekend betalen beleggers nu 3.754,80 euro per aandeel. Een jaar geleden was dat nog 4.971,17 euro.

Het B-aandeel van A.P. Møller Mærsk gaat in Kopenhagen voor 40.960 Deense kronen over de beursvloer. Daarmee vertegenwoordigt elk aandeel van de Deense rederij/transportonderneming een waarde van 5.493,89 euro. Mærsk is ook de onderneming dat in 2005 P&O Nedlloyd overnam.

Het op één na duurste aandeel ter wereld is Lindt & Sprüngli. Ondanks dat de afzetmarkten verzadigd zijn, verkoopt de chocolatier zijn aandelen momenteel aan 41.915 Zwitserse franken ofwel 34.481,53 euro. Voor dat geld kunt u ook een nieuwe auto kopen.

Het A-aandeel van Berkshire Hathaway is met afstand het duurste aandeel ter wereld. Het beleggingsvehikel van Warren Buffett heeft participaties in ronkende namen als American Express, Coca Cola of Goldman Sachs in de Verenigde Staten en Münchener Rück en Sanofi in Europa. Op Wall Street betaalt u voor een A-aandeel van Berkshire voor 161.000 Amerikaanse dollar, omgerekend 122.182,41 euro. Sinds zijn aantreden bij Berkshire in 1965 blikt het aandeel terug op een jaarrendement van 20 procent. Daarmee is Buffett één van, zo niet de beste belegger ter wereld.

Daarnaast bljkt uit een onderzoek van het gezaghebbende tijdschrift Forbes dat Buffett met een vermogen van 53,5 miljard dollar (40.6 miljard euro) de rijkste belegger ter wereld is, maar dat terzijde. @ Ivan Snurer

Op Beursplein 5 is Unibail-Rodamco het duurste aandeel. De aandelen van de Frans-Nederlandse vastgoedmaatschappij gaan in Amsterdam voor 174,00 euro over de toonbank.

De top 10

Met 152.200 Japanse yen ofwel omgerekend 1.183,31 euro is NTT DoCoMo goed voor een tiende plaats. Ten tijde van de internethype wisselden de aandelen van het Japanse telecombedrijf nog voor ruim 8.000 euro van eigenaar.

Het B-aandeel van Metall Zug is met een eenheidsprijs van 2.234 Zwitserse franken al een flink stuk duurder. Zug is geen verwijzing naar het Duitse woord voor trein, maar naar de plaats waar de hoofdzetel van het bedrijf gevestigd is. Metall Zug is een technologiebedrijf dat minder dan een derde van haar omzet uit het buitenland behaald. De koers in euro: 1.836,60.

Met omgerekend 1843,99 euro is SGS (2.243 Zwitserse frank) net iets duurder dan Metall Zug-B. Het is van oorsprong een Franse onderneming, maar houdt sinds 1919 kantoor te Genève. SGS staat voor Société Générale de Surveillance en levert wereldwijd diensten op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering.

Plaats zeven is voor NTT Data. De automatiseerder is een dochteronderneming van Japanse NTT DoCoMo. Naar omzet gemeten is NTT Data het op vijf na grootste automatiseringsbedrijf ter wereld. Momenteel veranderen de aandelen voor 304.500 yen van eigenaar oftewel 2.360 euro.

Zoologischer Garten Berlin legt beslag op plaats zes. De dierentuin van Berlijn houdt twee aandelen op na: met of zonder aquarium. Het prijsverschil tussen beide aandelen is 220 euro. Zonder aquarium moet u per aandeel 3.080 euro neertellen, met aquarium 3.300 euro. Het aandeel zonder aquarium is zeg maar het hoofdaandeel, ook al zijn er maar 4.000 in omloop. Desondanks of juist daarom hadden beleggers in 2007 tijdens de hype rond ijsbeer Knut hiervoor bijna 5.000 euro veil voor een aandeel.

De vijfde plaats gaat eveneens naar een Duitse onderneming. Sachsenmilch behoorde ooit tot de modernste zuivelfabrikanten van Europa, tegenwoordig is het eerder een soort van vermogensbeheerder. Het aandeel gaat voor 3.705 euro over de toonbank.

Inpex beslag op de vierde plaats. Op de beurs in Tokio noteren de aandelen van de Japanse gasproducent op 482.500 yen. Omgerekend betalen beleggers nu 3.754,80 euro per aandeel. Een jaar geleden was dat nog 4.971,17 euro.

Het B-aandeel van A.P. Møller Mærsk gaat in Kopenhagen voor 40.960 Deense kronen over de beursvloer. Daarmee vertegenwoordigt elk aandeel van de Deense rederij/transportonderneming een waarde van 5.493,89 euro. Mærsk is ook de onderneming dat in 2005 P&O Nedlloyd overnam.

Het op één na duurste aandeel ter wereld is Lindt & Sprüngli. Ondanks dat de afzetmarkten verzadigd zijn, verkoopt de chocolatier zijn aandelen momenteel aan 41.915 Zwitserse franken ofwel 34.481,53 euro. Voor dat geld kunt u ook een nieuwe auto kopen.

Het A-aandeel van Berkshire Hathaway is met afstand het duurste aandeel ter wereld. Het beleggingsvehikel van Warren Buffett heeft participaties in ronkende namen als American Express, Coca Cola of Goldman Sachs in de Verenigde Staten en Münchener Rück en Sanofi in Europa. Op Wall Street betaalt u voor een A-aandeel van Berkshire voor 161.000 Amerikaanse dollar, omgerekend 122.182,41 euro. Sinds zijn aantreden bij Berkshire in 1965 blikt het aandeel terug op een jaarrendement van 20 procent. Daarmee is Buffett één van, zo niet de beste belegger ter wereld.

Daarnaast bljkt uit een onderzoek van het gezaghebbende tijdschrift Forbes dat Buffett met een vermogen van 53,5 miljard dollar (40.6 miljard euro) de rijkste belegger ter wereld is, maar dat terzijde. @ Ivan Snurer