Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Opinie Beleggers Belangen, 1 mrt 2013 14:48

Goede ontwikkeling voor aandelenmarkt

0 0 Leestijd ongeveer

De verminderde druk op de Europese economie is normaliter goed voor aandelen, aldus Invesco.

Vermogensbeheerder Invesco meent dat de intense druk op de Europese economie in sommige opzichten aan het afnemen is. Normaal gesproken is dat een goede ontwikkeling voor de aandelenmarkt.

Invesco adviseert dan ook aandelenbeleggingen op te schuiven in de richting van de sectoren die nu nog minder geliefd zijn. Beleggers zijn lange tijd in belangrijke mate gericht geweest op relatieve veiligheid. Als gevolg daarvan zijn de waarderingen van aandelen in de meer defensieve sectoren opgerekt.

Nu de macroeconomische omstandigheden minder negatief zijn geworden, zouden die opgerekte waarderingen een extra reden kunnen zijn voor een accentverlegging in portefeuilles. ‘Wij denken dat blootstelling aan de zogeheten veilige asset classes, waaronder nietduurzame consumptiegoederen, gevaarlijker wordt naarmate de waarderingen stijgen en zeker wanneer de markten minder gefixeerd raken op een ‘rampeconomie’, schrijft Invesco.

De druk op de Europese economie is verminderd door het geloofwaardige vangnet van de ECB voor de periferielanden, een beginnend optimisme onder inkoopmanagers en een opwaartse beweging in de belangrijkste economische indicatoren. Dat de druk eraf is, wil overigens niet zeggen dat Europa er goed voorstaat.

De economische verbetering elders in de wereld verbetert het perspectief voor de Europese export. In Europa neemt de druk op de winstmarges in de niet-financiële sectoren af door hogere omzetten en stabiele loonkosten. Dat moet in de loop van dit jaar een steuntje in de rug geven.

De markt kan zo geprikkeld worden om niet meer tot elke prijs voor veiligheid te kiezen, maar meer voor de momenteel minder geliefde sectoren, die vaak een negatief koersverloop hebben laten zien en nu aantrekkelijke waarderingen hebben. Invesco denkt daarbij aan farmaceutische en financiële bedrijven, de luchtvaart, defensie, dienstverlening, media en bouw. 

Vermogensbeheerder Invesco meent dat de intense druk op de Europese economie in sommige opzichten aan het afnemen is. Normaal gesproken is dat een goede ontwikkeling voor de aandelenmarkt.

Invesco adviseert dan ook aandelenbeleggingen op te schuiven in de richting van de sectoren die nu nog minder geliefd zijn. Beleggers zijn lange tijd in belangrijke mate gericht geweest op relatieve veiligheid. Als gevolg daarvan zijn de waarderingen van aandelen in de meer defensieve sectoren opgerekt.

Nu de macroeconomische omstandigheden minder negatief zijn geworden, zouden die opgerekte waarderingen een extra reden kunnen zijn voor een accentverlegging in portefeuilles. ‘Wij denken dat blootstelling aan de zogeheten veilige asset classes, waaronder nietduurzame consumptiegoederen, gevaarlijker wordt naarmate de waarderingen stijgen en zeker wanneer de markten minder gefixeerd raken op een ‘rampeconomie’, schrijft Invesco.

De druk op de Europese economie is verminderd door het geloofwaardige vangnet van de ECB voor de periferielanden, een beginnend optimisme onder inkoopmanagers en een opwaartse beweging in de belangrijkste economische indicatoren. Dat de druk eraf is, wil overigens niet zeggen dat Europa er goed voorstaat.

De economische verbetering elders in de wereld verbetert het perspectief voor de Europese export. In Europa neemt de druk op de winstmarges in de niet-financiële sectoren af door hogere omzetten en stabiele loonkosten. Dat moet in de loop van dit jaar een steuntje in de rug geven.

De markt kan zo geprikkeld worden om niet meer tot elke prijs voor veiligheid te kiezen, maar meer voor de momenteel minder geliefde sectoren, die vaak een negatief koersverloop hebben laten zien en nu aantrekkelijke waarderingen hebben. Invesco denkt daarbij aan farmaceutische en financiële bedrijven, de luchtvaart, defensie, dienstverlening, media en bouw.