Updates

Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen

Aantrekkelijke obligaties SNS Reaal

0 0 Leestijd ongeveer

Met de nationalisatie van SNS Reaal is op vrijdag 1 februari een einde gemaakt aan een periode van grote onzekerheid over de toekomst van de bank-verzekeraar. Een dag eerder was het aandeel nog 15% hoger gesloten, nadat aanwijzingen voor een reddingsplan naar buiten waren gekomen.

Het was de bedoeling dat de grote Nederlandse banken via een consortium zouden beleggen in een ‘bad bank’ met daarin de slechte leningen van Property Finance, de vastgoedpoot die de bron is van de problemen bij SNS Reaal. Die omweg was nodig om bezwaren te omzeilen van de Europese Unie, die kritiek had op rechtstreekse bankhulp aangezien ABN Amro en ING staatssteun ontvangen.

Daarnaast zou SNS Reaal de private investeerder CVC Capital bereid hebben gevonden om €1,5 mrd in het bedrijf te stoppen. Maar de gesprekken verliepen traag en het vooruitzicht dat de Nederlandse staat zelfs na een geldinjectie nog risico zou lopen; de kapitaalbuffers van SNS Reaal zijn vorig jaar geslonken tot 7,67% (het minimumvereiste is 10%) en de potentiële afschrijvingen bij Property
Finance zijn ruim €1 mrd – was een belangrijke reden voor minister Dijsselbloem van Financiën om SNS Reaal te nationaliseren.

Volgens de minister was haast geboden door de grote gelduitstroom bij de bank. In de twee weken voor de nationalisatie hadden spaarders €2,3 mrd weggehaald bij SNS Reaal en het gevaar van een bankrun was in zijn ogen groot. Hierdoor was er geen tijd meer om af te wachten of de bank alle vereiste hordes nog zou kunnen nemen – zoals het krijgen van Europese goedkeuring voor de banksteun en het daadwerkelijk doorgaan van de financiële injectie.

In het omslagartikel van vrijdag 8 februari brengt het tijdschrift Beleggers Belangen de gevolgen in kaart voor beleggers in aandelen en obligaties van SNS Reaal. De aandeelhouders zijn zo goed als zeker alles kwijt, maar voor de obligatiehouders ligt dit genuanceerder.

De niet-onteigende obligaties van SNS Reaal en de dochterondernemingen zijn door de nationalisatie zelfs minder risicovol en daardoor aantrekkelijker geworden, blijkt uit de analyse van Beleggers Belangen.

Lees wekelijks over de kansen en risico’s van beleggen in financiële instellingen.

Het was de bedoeling dat de grote Nederlandse banken via een consortium zouden beleggen in een ‘bad bank’ met daarin de slechte leningen van Property Finance, de vastgoedpoot die de bron is van de problemen bij SNS Reaal. Die omweg was nodig om bezwaren te omzeilen van de Europese Unie, die kritiek had op rechtstreekse bankhulp aangezien ABN Amro en ING staatssteun ontvangen.

Daarnaast zou SNS Reaal de private investeerder CVC Capital bereid hebben gevonden om €1,5 mrd in het bedrijf te stoppen. Maar de gesprekken verliepen traag en het vooruitzicht dat de Nederlandse staat zelfs na een geldinjectie nog risico zou lopen; de kapitaalbuffers van SNS Reaal zijn vorig jaar geslonken tot 7,67% (het minimumvereiste is 10%) en de potentiële afschrijvingen bij Property
Finance zijn ruim €1 mrd – was een belangrijke reden voor minister Dijsselbloem van Financiën om SNS Reaal te nationaliseren.

Volgens de minister was haast geboden door de grote gelduitstroom bij de bank. In de twee weken voor de nationalisatie hadden spaarders €2,3 mrd weggehaald bij SNS Reaal en het gevaar van een bankrun was in zijn ogen groot. Hierdoor was er geen tijd meer om af te wachten of de bank alle vereiste hordes nog zou kunnen nemen – zoals het krijgen van Europese goedkeuring voor de banksteun en het daadwerkelijk doorgaan van de financiële injectie.

In het omslagartikel van vrijdag 8 februari brengt het tijdschrift Beleggers Belangen de gevolgen in kaart voor beleggers in aandelen en obligaties van SNS Reaal. De aandeelhouders zijn zo goed als zeker alles kwijt, maar voor de obligatiehouders ligt dit genuanceerder.

De niet-onteigende obligaties van SNS Reaal en de dochterondernemingen zijn door de nationalisatie zelfs minder risicovol en daardoor aantrekkelijker geworden, blijkt uit de analyse van Beleggers Belangen.

Lees wekelijks over de kansen en risico’s van beleggen in financiële instellingen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.