Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Opinie Beleggers Belangen, 6 feb 2013 15:44

Profiteren van de opkomende consument

0 0 Leestijd ongeveer

Beleggen in bedrijven die de consument van de opkomende markten bedienen, hoe doe je dat het beste? Hoe is het gesteld met het dividend van jullie tip STMicroelectronics?

Wekelijks krijgen we via de rubriek 'Stel een vraag' of de redactiemail vragen van lezers over uiteenlopende onderwerpen. In het blad, op de site of direct via de mail proberen we zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Een greep uit recente lezersvragen aan de redactie.

Opkomende consument

In Beleggers Belangen van 18 januari besteedden wij aandacht aan de boodschap van arts en statisticus Hans Rosling dat het loont om te beleggen in bedrijven die gezinnen in opkomende markten gaan bedienen bij het bereiken van de levensstandaard die wij in de ontwikkelde wereld al hebben bereikt.

Het eigen risicoprofiel van de belegger vormt een goede leidraad bij het bepalen op welke wijze dat het beste kan gebeuren. Een meer voorzichtig ingestelde belegger kan ervoor kiezen wat extra ruimte in de portefeuille in te ruimen voor westerse consumentenbedrijven die ook actief zijn in opkomende markten. 

Goede voorbeelden zijn Unilever, dat meer dan de helft van de omzet buiten de westerse thuismarkten boekt, en Heineken. De brouwer heeft onder meer een belang van 54% in de Nigeriaanse dochter Nigerian Breweries en de recente overname van Asian Pacific Breweries vormt een springplank voor de groei in Zuidoost-Azië. Dankzij de belangen in opkomende markten ligt de groei van deze ondernemingen hoger dan die van vergelijkbare bedrijven die alleen in de ontwikkelde wereld zaken doen.

Voor iets avontuurlijker beleggers is het een optie om een fonds te kopen dat specifiek op deze ontwikkeling inhaakt. Er bestaan al tientallen themafondsen die beleggen in bedrijven die profiteren van de groeiende welvaart van consumenten in opkomende markten. Lees meer.

Dividend STMicroelectronics

STMicroelectronics keert vier maal per jaar dividend uit, in Amerikaanse dollars. De laatste tijd wordt er $0,10 per kwartaal uitgekeerd (dus $0,40 per jaar). Als de euro stijgt ten opzichte van de dollar is het dividend in euro's dus lager, en andersom. STM laat de hoogte van het dividend afhangen van de resultaten en de financiële positie. In slechte jaren kan het dus behoorlijk zakken. Voor het komend jaar is de verwachting dat het dividend gelijk blijft, op vier maal $0,10. Daarmee is het rendement bijna 5%. Lees verder.

 

Wekelijks krijgen we via de rubriek 'Stel een vraag' of de redactiemail vragen van lezers over uiteenlopende onderwerpen. In het blad, op de site of direct via de mail proberen we zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Een greep uit recente lezersvragen aan de redactie.

Opkomende consument

In Beleggers Belangen van 18 januari besteedden wij aandacht aan de boodschap van arts en statisticus Hans Rosling dat het loont om te beleggen in bedrijven die gezinnen in opkomende markten gaan bedienen bij het bereiken van de levensstandaard die wij in de ontwikkelde wereld al hebben bereikt.

Het eigen risicoprofiel van de belegger vormt een goede leidraad bij het bepalen op welke wijze dat het beste kan gebeuren. Een meer voorzichtig ingestelde belegger kan ervoor kiezen wat extra ruimte in de portefeuille in te ruimen voor westerse consumentenbedrijven die ook actief zijn in opkomende markten. 

Goede voorbeelden zijn Unilever, dat meer dan de helft van de omzet buiten de westerse thuismarkten boekt, en Heineken. De brouwer heeft onder meer een belang van 54% in de Nigeriaanse dochter Nigerian Breweries en de recente overname van Asian Pacific Breweries vormt een springplank voor de groei in Zuidoost-Azië. Dankzij de belangen in opkomende markten ligt de groei van deze ondernemingen hoger dan die van vergelijkbare bedrijven die alleen in de ontwikkelde wereld zaken doen.

Voor iets avontuurlijker beleggers is het een optie om een fonds te kopen dat specifiek op deze ontwikkeling inhaakt. Er bestaan al tientallen themafondsen die beleggen in bedrijven die profiteren van de groeiende welvaart van consumenten in opkomende markten. Lees meer.

Dividend STMicroelectronics

STMicroelectronics keert vier maal per jaar dividend uit, in Amerikaanse dollars. De laatste tijd wordt er $0,10 per kwartaal uitgekeerd (dus $0,40 per jaar). Als de euro stijgt ten opzichte van de dollar is het dividend in euro's dus lager, en andersom. STM laat de hoogte van het dividend afhangen van de resultaten en de financiële positie. In slechte jaren kan het dus behoorlijk zakken. Voor het komend jaar is de verwachting dat het dividend gelijk blijft, op vier maal $0,10. Daarmee is het rendement bijna 5%. Lees verder.