Updates

Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Opinie Jeroen Boogaard, 28 jan 2013 12:02

De topfavorieten van BMO

0 0 Leestijd ongeveer

De topfavorieten van BMO Capital Markets presteren bijzonder sterk. Hieronder is een aantal bekende, maar ook minder bekende namen te vinden.

Goede stock pickers zijn schaars. Het analistenteam van BMO Capital Markets, dat onderdeel uitmaakt van de Canadese Bank of Montreal (BMO), heeft het selecteren van de juiste aandelen echter in de vingers.

De bank publiceert een aantal Top 15-lijsten van de favoriete Canadese en Amerikaanse aandelen van de analisten op basis van fundamentele analyse. Alhoewel het vanwege de beperkte spreiding over vijftien aandelen geen modelportefeuilles zijn, wordt wel enige diversificatie nagestreefd.

Het track record is sterk, vooral van de topfavorieten onder de Amerikaanse en Canadese small caps. Maar ook de grotere fondsen presteren bovengemiddeld. Zo staan de topfavorieten onder de grote Canadese beursfondsen sinds de start in januari 2002 op een totaalrendement van 8,83% per jaar, tegenover 7,05% voor de benchmark.

Ook de prestatie van de Top 15 large caps in de Verenigde Staten is goed, maar het track record van vijf jaar is wel korter. Sinds het lijstje in het leven werd geroepen begin 2008 bedraagt het totaalrendement 4,26% per jaar, waar de benchmark blijft steken op 2,83%. Onder de actuele topfavorieten zitten bekende namen als Cisco Systems, Cognizant, Google, Pfizer, Qualcomm, Schlumberger en Target.

Interessante namen

Minder bekend bij het grote publiek zijn Celgene, Cameron, Danaher, Dover, Ingredion, ONEOK, PACCAR en Union Pacific. We lichten er een paar interessante namen uit. Celgene behoort met een beurswaarde van circa $42 miljard tot de grootste biotechbedrijven. Absolute kaskraker is Revlimid, dat in de geneeskunde als standaardmedicijn wordt beschouwd bij de behandeling van beenmergkanker.

Andere belangrijke steunpilaren van het bedrijf zijn het borstkankermedicijn Abraxane en Vidaza, dat eveneens wordt toegepast bij de behandeling van bepaalde vormen van bloedkanker. Het fonds heeft het de laatste tijd erg goed gedaan, maar is met een koers-winstverhouding (k/w) van circa 14 op basis van de verwachte winst voor volgend jaar nog steeds niet duur. BMO verwacht een significante toename van de k/w wanneer diverse belangrijke medicijnen in de pijplijn worden goedgekeurd.

Een ander interessant bedrijf is Ingredion, het voormalige Corn Products International. De onderneming levert zoetstoffen, zetmeelproducten en nutritionele voedingsingrediënten in meer dan 40 landen aan uiteenlopende sectoren in onder andere de levensmiddelen-, bier-, farmaceutische industrie. Op basis van de door BMO verwachte winst van $5,88 per aandeel in 2013 noteert het fonds tegen een k/w van 11,9.

Nieuw in de lijst

Danaher is begin dit jaar toegevoegd aan de topfavorieten onder de Amerikaanse large caps. De Amerikaanse onderneming is met 48.000 werknemers een toonaangevende producent van een breed pallet aan niche-producten in diverse groeimarkten. Het gaat onder meer om medische technologie, professionele testapparatuur en technisch handgereedschap. De groei wordt in belangrijke mate gedreven door overnames, opkomende markten en de introductie van nieuwe producten alsmede door een aanhoudende verbetering van interne bedrijfsprocessen.

Volgens BMO heeft de onderneming verschillende mogelijkheden om de winstmarges te verhogen en is ze actief in markten die een solide groei vertonen. Bovendien is de gehele sector goed gepositioneerd om te profiteren van een aantrekkende Amerikaanse economie. Met een k/w van 17,3 voor 2013 en van 15,7 voor 2014 is het bedrijf in de ogen van BMO ondergewaardeerd.

Goede stock pickers zijn schaars. Het analistenteam van BMO Capital Markets, dat onderdeel uitmaakt van de Canadese Bank of Montreal (BMO), heeft het selecteren van de juiste aandelen echter in de vingers.

De bank publiceert een aantal Top 15-lijsten van de favoriete Canadese en Amerikaanse aandelen van de analisten op basis van fundamentele analyse. Alhoewel het vanwege de beperkte spreiding over vijftien aandelen geen modelportefeuilles zijn, wordt wel enige diversificatie nagestreefd.

Het track record is sterk, vooral van de topfavorieten onder de Amerikaanse en Canadese small caps. Maar ook de grotere fondsen presteren bovengemiddeld. Zo staan de topfavorieten onder de grote Canadese beursfondsen sinds de start in januari 2002 op een totaalrendement van 8,83% per jaar, tegenover 7,05% voor de benchmark.

Ook de prestatie van de Top 15 large caps in de Verenigde Staten is goed, maar het track record van vijf jaar is wel korter. Sinds het lijstje in het leven werd geroepen begin 2008 bedraagt het totaalrendement 4,26% per jaar, waar de benchmark blijft steken op 2,83%. Onder de actuele topfavorieten zitten bekende namen als Cisco Systems, Cognizant, Google, Pfizer, Qualcomm, Schlumberger en Target.

Interessante namen

Minder bekend bij het grote publiek zijn Celgene, Cameron, Danaher, Dover, Ingredion, ONEOK, PACCAR en Union Pacific. We lichten er een paar interessante namen uit. Celgene behoort met een beurswaarde van circa $42 miljard tot de grootste biotechbedrijven. Absolute kaskraker is Revlimid, dat in de geneeskunde als standaardmedicijn wordt beschouwd bij de behandeling van beenmergkanker.

Andere belangrijke steunpilaren van het bedrijf zijn het borstkankermedicijn Abraxane en Vidaza, dat eveneens wordt toegepast bij de behandeling van bepaalde vormen van bloedkanker. Het fonds heeft het de laatste tijd erg goed gedaan, maar is met een koers-winstverhouding (k/w) van circa 14 op basis van de verwachte winst voor volgend jaar nog steeds niet duur. BMO verwacht een significante toename van de k/w wanneer diverse belangrijke medicijnen in de pijplijn worden goedgekeurd.

Een ander interessant bedrijf is Ingredion, het voormalige Corn Products International. De onderneming levert zoetstoffen, zetmeelproducten en nutritionele voedingsingrediënten in meer dan 40 landen aan uiteenlopende sectoren in onder andere de levensmiddelen-, bier-, farmaceutische industrie. Op basis van de door BMO verwachte winst van $5,88 per aandeel in 2013 noteert het fonds tegen een k/w van 11,9.

Nieuw in de lijst

Danaher is begin dit jaar toegevoegd aan de topfavorieten onder de Amerikaanse large caps. De Amerikaanse onderneming is met 48.000 werknemers een toonaangevende producent van een breed pallet aan niche-producten in diverse groeimarkten. Het gaat onder meer om medische technologie, professionele testapparatuur en technisch handgereedschap. De groei wordt in belangrijke mate gedreven door overnames, opkomende markten en de introductie van nieuwe producten alsmede door een aanhoudende verbetering van interne bedrijfsprocessen.

Volgens BMO heeft de onderneming verschillende mogelijkheden om de winstmarges te verhogen en is ze actief in markten die een solide groei vertonen. Bovendien is de gehele sector goed gepositioneerd om te profiteren van een aantrekkende Amerikaanse economie. Met een k/w van 17,3 voor 2013 en van 15,7 voor 2014 is het bedrijf in de ogen van BMO ondergewaardeerd.