Updates

Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 25 jan 2013 18:53

Wederom goed jaar voor obligaties?

0 0 Leestijd ongeveer

Het wordt weer een goed jaar voor beleggers in obligaties, meent vermogensbeheerder Schroders.

Was 2012 al een uitstekend jaar voor de beleggers in vastrentende waarden, ook 2013 belooft volgens vermogensbeheerder Schroders goed te worden, al zullen niet de totaalrendementen van vorig jaar gehaald worden.

Die lagen op gemiddeld 18%. Voor dit jaar worden rendementen voorzien van 7 à 7,5%, en dat is nog altijd een prima niveau. Schroders verwacht dvoor obligaties in 2013 weer gunstig zullen zijn. Het monetaire beleid zal over de hele wereld ruim blijven, onder andere om de gevolgen van overheidsbezuinigingen te compenseren en om de economische groei te bevorderen.

Veranderingen in fiscaal beleid en regelgeving zullen bedrijven ervan weerhouden om veel meer te investeren. De inflatie en ook de inflatieverwachtingen zullen gematigd blijven. Schroders bestrijdt de veel gehoorde veronderstelling dat er een belangrijke verschuiving zal plaatsvinden van vastrentende waarden naar aandelen.

Het rendement op highyieldobligaties zou daarvoor te aantrekkelijk zijn. Kortstondige correcties op de obligatiemarkten zouden zich echter wel kunnen voordoen, onder invloed van een veranderende perceptie van beleggers op de ontwikkeling van de economische groei en van de verwachte uitwerking van beleidsmaatregelen.

Een eventuele correctie zou een gelegenheid bieden om hoogrenderende obligaties aan de portefeuille toe te voegen. Een echte 'bear market', uitmondend in negatieve rendementen, voorziet Schroders niet.

De vermogensbeheerder, met een kapitaal van €254 mrd in beheer, heeft een voorkeur voor schuldpapier van gezonde bedrijven met een goede ontwikkeling boven bijvoorbeeld conjunctuurgevoelige bedrijven. Schroders selecteert bij voorkeur bedrijven met sterke merken, stabiele winstmarges, weinig concurrenten en een krachtige marktpositie die het doorberekenen van hogere kosten toestaat.

Verder zoekt de vermogensbeheerder het in de kwaliteit B-1. Schuldpapier met een kredietwaardigheid van CC en CCC wordt te riskant geacht.

Was 2012 al een uitstekend jaar voor de beleggers in vastrentende waarden, ook 2013 belooft volgens vermogensbeheerder Schroders goed te worden, al zullen niet de totaalrendementen van vorig jaar gehaald worden.

Die lagen op gemiddeld 18%. Voor dit jaar worden rendementen voorzien van 7 à 7,5%, en dat is nog altijd een prima niveau. Schroders verwacht dvoor obligaties in 2013 weer gunstig zullen zijn. Het monetaire beleid zal over de hele wereld ruim blijven, onder andere om de gevolgen van overheidsbezuinigingen te compenseren en om de economische groei te bevorderen.

Veranderingen in fiscaal beleid en regelgeving zullen bedrijven ervan weerhouden om veel meer te investeren. De inflatie en ook de inflatieverwachtingen zullen gematigd blijven. Schroders bestrijdt de veel gehoorde veronderstelling dat er een belangrijke verschuiving zal plaatsvinden van vastrentende waarden naar aandelen.

Het rendement op highyieldobligaties zou daarvoor te aantrekkelijk zijn. Kortstondige correcties op de obligatiemarkten zouden zich echter wel kunnen voordoen, onder invloed van een veranderende perceptie van beleggers op de ontwikkeling van de economische groei en van de verwachte uitwerking van beleidsmaatregelen.

Een eventuele correctie zou een gelegenheid bieden om hoogrenderende obligaties aan de portefeuille toe te voegen. Een echte 'bear market', uitmondend in negatieve rendementen, voorziet Schroders niet.

De vermogensbeheerder, met een kapitaal van €254 mrd in beheer, heeft een voorkeur voor schuldpapier van gezonde bedrijven met een goede ontwikkeling boven bijvoorbeeld conjunctuurgevoelige bedrijven. Schroders selecteert bij voorkeur bedrijven met sterke merken, stabiele winstmarges, weinig concurrenten en een krachtige marktpositie die het doorberekenen van hogere kosten toestaat.

Verder zoekt de vermogensbeheerder het in de kwaliteit B-1. Schuldpapier met een kredietwaardigheid van CC en CCC wordt te riskant geacht.