Updates

Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Opinie Menno van Hoven, 11 jan 2013 12:45

Dividendmachine dendert door

0 0 Leestijd ongeveer

De dividendportefeuille blijft op volle kracht doorstomen en kent nog slechts 2 kleine verliezers op nu 33 aandelen. Deze week werd een hoogste stand ooit bereikt. De dividendstroom wordt steeds krachtiger. PPG Industries verdubbelde inmiddels qua rendement.

De dividendportefeuille blijft uitstekend presteren met in 2013 alweer een fraai totaalrendement van 2,65%.

Het jaar 2012 werd uiteindelijk afgesloten met een rendement van 11,87%, volgend op een rendement van 17,67% in 2011, het jaar dat de dividendportefeuille door mij werd gelanceerd.

Het nieuwe jaar begon met name zeer sterk voor enkele grote achterblijvers zoals BP en Tesco in Europa en CSX, Becton Dickinson en Intel in de Verenigde Staten. Daarbij presteren enkele topaandelen ook gewoon in 2013 nog steeds sterk: Roche, Abbott Laboratories, Parker Hannifin, PPG Industries, RPM International en 3M.

Fraai is vooral dat RPM International (zie ook deze video van mij over dit aandeel van donderdag) nu al bijna goed is voor 20% totaalrendement, nadat ik het aandeel pas in oktober 2012 kocht.

Deze week werd een hoogste koers ooit bereikt voor het kleine broertje van PPG Industries, dat zelf ook wederom een All Time High neer wist te zetten en nu het eerste aandeel in de dividendportefeuille is dat qua totaalrendement wist te verdubbelen.

PPG zal echter zeker niet het laatste aandeel zijn dat verdubbelt. Op lange termijn zal dat namelijk voor veel meer aandelen het geval zijn, doordat het dividend dat elk jaar verder groeit continu herbelegd wordt en zodoende met het verstrijken van de jaren voor een steeds krachtiger motor binnen de portefeuille zal functioneren.

In 2012 werd er een dividendbedrag van omgerekend ruim €4600 geíncasseerd, en voor 2013 zal dit dividendbedrag wederom verder oplopen. Enerzijds door het herbeleggen, anderszijds omdat alle aandelen in portefeuille hun dividend minstens handhaven en bijna alle gevallen wederom verder zullen verhogen.

De oplettende volgers zien één nieuw aandeel: AbbVie. Dit werd aan het begin van het jaar afgesplist van Abbott Laboratories. Voor elk aandeel kreeg ik één nieuw aandeel AbbVie, dat met een huidig dividendrendement van 4,7% na Altria goed is voor de hoogste yield binnen het Amerikaanse gedeelte van de portefeuille.

Beleggers zien duidelijk meer in Abbott, dat na de spin off met 8% opliep in 2013, waardoor het aandeel na BP (+9,2%) het best presterende aandeel in portefeuille is voor dit jaar. AbbVie is dan ook niet zonder risico's met liefst 45% van de omzet afhankelijk van één medicijn (Humira). Toch kijk ik het vooralsnog even aan, mede vanwege het aantrekkelijke dividendrendement dat normaal gesproken minimaal gehandhaafd moet kunnen worden.

Na de opsplitsing zijn zowel Abbott als AbbVie goed voor een weging van 2,2% in de portefeuille. De zwaarste weging is er nu voor Sanofi met 4,7%. National Fuelgas is dit jaar achterblijver wat resulteert in de kleinste weging van slechts 1,4%.

Gezien het meer risicovolle karakter van dit aandeel heb ik bewust voor een kleine positie gekozen en daar voel ik me nog steeds comfortabel bij, te meer omdat National Fuel het enige aandeel is waarmee ik het thema schaliegas en tegelijkertijd de nutssector kan bespelen. National Fuelgas is namelijk actief als producent van gas, dat via eigen opslag en pijpleidingen bij de consument wordt afgeleverd.

De komende weken zal ik extra alert zijn op een aantal kansrijke aandelen die ik graag wil toevoegen aan de dividendportefeuille. Voor één daarvan jeuken mijn handen om deze zo snel mogelijk toe te voegen.

Echter wacht ik het juiste moment af qua koers. Een kleine daling, en ik pak de stukken op. Uiteraard zal ik als eerste melding maken van deze nieuwe aankoop via mijn Twitter account @mennovanhoven.

Tekst: Menno van Hoven, 11 januari 2013

De dividendportefeuille blijft uitstekend presteren met in 2013 alweer een fraai totaalrendement van 2,65%.

Het jaar 2012 werd uiteindelijk afgesloten met een rendement van 11,87%, volgend op een rendement van 17,67% in 2011, het jaar dat de dividendportefeuille door mij werd gelanceerd.

Het nieuwe jaar begon met name zeer sterk voor enkele grote achterblijvers zoals BP en Tesco in Europa en CSX, Becton Dickinson en Intel in de Verenigde Staten. Daarbij presteren enkele topaandelen ook gewoon in 2013 nog steeds sterk: Roche, Abbott Laboratories, Parker Hannifin, PPG Industries, RPM International en 3M.

Fraai is vooral dat RPM International (zie ook deze video van mij over dit aandeel van donderdag) nu al bijna goed is voor 20% totaalrendement, nadat ik het aandeel pas in oktober 2012 kocht.

Deze week werd een hoogste koers ooit bereikt voor het kleine broertje van PPG Industries, dat zelf ook wederom een All Time High neer wist te zetten en nu het eerste aandeel in de dividendportefeuille is dat qua totaalrendement wist te verdubbelen.

PPG zal echter zeker niet het laatste aandeel zijn dat verdubbelt. Op lange termijn zal dat namelijk voor veel meer aandelen het geval zijn, doordat het dividend dat elk jaar verder groeit continu herbelegd wordt en zodoende met het verstrijken van de jaren voor een steeds krachtiger motor binnen de portefeuille zal functioneren.

In 2012 werd er een dividendbedrag van omgerekend ruim €4600 geíncasseerd, en voor 2013 zal dit dividendbedrag wederom verder oplopen. Enerzijds door het herbeleggen, anderszijds omdat alle aandelen in portefeuille hun dividend minstens handhaven en bijna alle gevallen wederom verder zullen verhogen.

De oplettende volgers zien één nieuw aandeel: AbbVie. Dit werd aan het begin van het jaar afgesplist van Abbott Laboratories. Voor elk aandeel kreeg ik één nieuw aandeel AbbVie, dat met een huidig dividendrendement van 4,7% na Altria goed is voor de hoogste yield binnen het Amerikaanse gedeelte van de portefeuille.

Beleggers zien duidelijk meer in Abbott, dat na de spin off met 8% opliep in 2013, waardoor het aandeel na BP (+9,2%) het best presterende aandeel in portefeuille is voor dit jaar. AbbVie is dan ook niet zonder risico's met liefst 45% van de omzet afhankelijk van één medicijn (Humira). Toch kijk ik het vooralsnog even aan, mede vanwege het aantrekkelijke dividendrendement dat normaal gesproken minimaal gehandhaafd moet kunnen worden.

Na de opsplitsing zijn zowel Abbott als AbbVie goed voor een weging van 2,2% in de portefeuille. De zwaarste weging is er nu voor Sanofi met 4,7%. National Fuelgas is dit jaar achterblijver wat resulteert in de kleinste weging van slechts 1,4%.

Gezien het meer risicovolle karakter van dit aandeel heb ik bewust voor een kleine positie gekozen en daar voel ik me nog steeds comfortabel bij, te meer omdat National Fuel het enige aandeel is waarmee ik het thema schaliegas en tegelijkertijd de nutssector kan bespelen. National Fuelgas is namelijk actief als producent van gas, dat via eigen opslag en pijpleidingen bij de consument wordt afgeleverd.

De komende weken zal ik extra alert zijn op een aantal kansrijke aandelen die ik graag wil toevoegen aan de dividendportefeuille. Voor één daarvan jeuken mijn handen om deze zo snel mogelijk toe te voegen.

Echter wacht ik het juiste moment af qua koers. Een kleine daling, en ik pak de stukken op. Uiteraard zal ik als eerste melding maken van deze nieuwe aankoop via mijn Twitter account @mennovanhoven.

Tekst: Menno van Hoven, 11 januari 2013

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.