Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Opinie Beleggers Belangen, 10 jan 2013 16:04

Revaluatie van aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Het ruime monetaire beleid van de ECB leidt volgens Comgest tot een revaluatie van aandelen.

Er zal dit jaar een verdere revaluatie van de aandelen plaatsvinden, als gevolg van het ruime monetaire beleid van de ECB en dat maakt aandelen aantrekkelijk, meent vermogensbeheerder Comgest.

Dit proces van opwaardering was vorig jaar al gaande, maar is nog niet ten einde. In het algemeen zijn de waarderingen nog altijd redelijk. Met de zeer beperkte economische groeivooruitzichten zijn vooral die bedrijven attractief die in de komende jaren in staat zijn een bovengemiddelde winstgroei te realiseren.

Binnen het huisfonds Comgest Growth Europe zijn Inditex, SAP, Dassault Systèmes, L’Oréal en Linde de grootste posities. Beleggers hebben bij hun keuze voor beleggingen in de opkomende landen een sterke voorkeur voor bedrijven die profiteren van de snel groeiende middenklasse, stelt Comgest vast.

Dat heeft er evenwel toe geleid dat de aandelenwaardering van bedrijven die met name op consumentenbestedingen gericht zijn, op een historisch hoog niveau staat. In het fonds Comgest Growth Emerging Markets zaten dergelijke aandelen, maar ‘als contraire belegger worden we enigszins nerveus als iedereen dezelfde mening is toegedaan,’ aldus de beheerders, die de posities hebben afgebouwd.

Omdat de aandelen toch gestegen zijn kost dat performance (gemiste winst), maar dat moet zich op termijn uitbetalen. Buiten de consumentensector zijn de aandelenwaarderingen in de opkomende markten in het algemeen redelijk.

In de portefeuille zitten onder andere WEG, Tenaris, TSMC, Natura, Magnit, China Life, Copec, Petrobras, CCR, Tencent en NHN. Over China merkt Comgest op dat de economische groei verder zal vertragen en daarmee ook in veel andere opkomende landen.

Maar de groei blijft altijd nog aanzienlijk hoger dan in de ontwikkelde landen. Chinese aandelen hoeven helemaal niet gemeden te worden, zeker niet nu er een brede aversie tegen bestaat. Dat biedt juist kansen. 

Er zal dit jaar een verdere revaluatie van de aandelen plaatsvinden, als gevolg van het ruime monetaire beleid van de ECB en dat maakt aandelen aantrekkelijk, meent vermogensbeheerder Comgest.

Dit proces van opwaardering was vorig jaar al gaande, maar is nog niet ten einde. In het algemeen zijn de waarderingen nog altijd redelijk. Met de zeer beperkte economische groeivooruitzichten zijn vooral die bedrijven attractief die in de komende jaren in staat zijn een bovengemiddelde winstgroei te realiseren.

Binnen het huisfonds Comgest Growth Europe zijn Inditex, SAP, Dassault Systèmes, L’Oréal en Linde de grootste posities. Beleggers hebben bij hun keuze voor beleggingen in de opkomende landen een sterke voorkeur voor bedrijven die profiteren van de snel groeiende middenklasse, stelt Comgest vast.

Dat heeft er evenwel toe geleid dat de aandelenwaardering van bedrijven die met name op consumentenbestedingen gericht zijn, op een historisch hoog niveau staat. In het fonds Comgest Growth Emerging Markets zaten dergelijke aandelen, maar ‘als contraire belegger worden we enigszins nerveus als iedereen dezelfde mening is toegedaan,’ aldus de beheerders, die de posities hebben afgebouwd.

Omdat de aandelen toch gestegen zijn kost dat performance (gemiste winst), maar dat moet zich op termijn uitbetalen. Buiten de consumentensector zijn de aandelenwaarderingen in de opkomende markten in het algemeen redelijk.

In de portefeuille zitten onder andere WEG, Tenaris, TSMC, Natura, Magnit, China Life, Copec, Petrobras, CCR, Tencent en NHN. Over China merkt Comgest op dat de economische groei verder zal vertragen en daarmee ook in veel andere opkomende landen.

Maar de groei blijft altijd nog aanzienlijk hoger dan in de ontwikkelde landen. Chinese aandelen hoeven helemaal niet gemeden te worden, zeker niet nu er een brede aversie tegen bestaat. Dat biedt juist kansen.