Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Opinie Beleggers Belangen, 7 jan 2013 16:46

Favoriete aandelen Deutsche Bank

0 0 Leestijd ongeveer

Deutsche Bank is positief over de aandelenmarkt en kiest vooral voor cyclische sectoren.

Deutsche Bank is positief over de aandelenmarkten vanwege de verwachte groei van de wereldeconomie van 3,5%. De Amerikaanse groei van 2,5% levert daaraan een belangrijke bijdrage.

Voor Europa rekent de bank erop dat de afbouw van schulden zal afnemen en dat de kredietverlening weer op gang komt, wat een impuls zal geven. De groei zal de financiële positie van landen verbeteren en de renteverschillen verkleinen. Als de oplossing van de 'fiscal cliff' de politieke onzekerheid wegneemt zullen in de VS naar verwachting de bedrijfsinvesteringen ook weer aantrekken.

Na een adempauze van anderhalf jaar keert in de opkomende markten onder leiding van China de groeiversnelling terug. Op basis van de verwachting dat de wereldeconomie volgend jaar met 3,5% groeit, kan de gemiddelde winst per aandeel van de bedrijven in de Stoxx600 met 6% toenemen en samen met het afnemende risico’s ten aanzien van de schuldenlanden in Europa kan dat tot een hogere gemiddelde waardering van de aandelenkoersen leiden.

Deutsche Bank denkt dat de Stoxx600 kan stijgen tot 315 eind dit jaar en tot 340 eind 2014. Tegen deze achtergrond blijft de bank geloven in cyclische waarden. De outperformance van de cyclische aandelen ten opzichte van defensieve aandelen – sinds begin vorig jaar toen de bank deze voorkeur uitsprak – kan de interesse voor die waarden aanwakkeren.

De wereldspelers in de cyclische bedrijfstakken zullen van de groei van 3,5% van de wereldeconomie profiteren, terwijl de meer op Europa gerichte bedrijven een opwaardering kunnen doormaken dankzij een meevallende economische groei in Europa met daarbij meer consumentenuitgaven en bedrijfsinvesteringen.

De bank adviseert het accent in portefeuilles te leggen op chemie, bouw, banken en verzekeraars, media en telecom, en minder op voeding en drank. De bank verkiest waardeaandelen boven groeiaandelen. De favoriete aandelen zijn Telecom Italia, Intesa SanPaolo, AXA, Adecco, JCDecaux, Hunting, BASF, Saint Gobain en Inchcape. 

Deutsche Bank is positief over de aandelenmarkten vanwege de verwachte groei van de wereldeconomie van 3,5%. De Amerikaanse groei van 2,5% levert daaraan een belangrijke bijdrage.

Voor Europa rekent de bank erop dat de afbouw van schulden zal afnemen en dat de kredietverlening weer op gang komt, wat een impuls zal geven. De groei zal de financiële positie van landen verbeteren en de renteverschillen verkleinen. Als de oplossing van de 'fiscal cliff' de politieke onzekerheid wegneemt zullen in de VS naar verwachting de bedrijfsinvesteringen ook weer aantrekken.

Na een adempauze van anderhalf jaar keert in de opkomende markten onder leiding van China de groeiversnelling terug. Op basis van de verwachting dat de wereldeconomie volgend jaar met 3,5% groeit, kan de gemiddelde winst per aandeel van de bedrijven in de Stoxx600 met 6% toenemen en samen met het afnemende risico’s ten aanzien van de schuldenlanden in Europa kan dat tot een hogere gemiddelde waardering van de aandelenkoersen leiden.

Deutsche Bank denkt dat de Stoxx600 kan stijgen tot 315 eind dit jaar en tot 340 eind 2014. Tegen deze achtergrond blijft de bank geloven in cyclische waarden. De outperformance van de cyclische aandelen ten opzichte van defensieve aandelen – sinds begin vorig jaar toen de bank deze voorkeur uitsprak – kan de interesse voor die waarden aanwakkeren.

De wereldspelers in de cyclische bedrijfstakken zullen van de groei van 3,5% van de wereldeconomie profiteren, terwijl de meer op Europa gerichte bedrijven een opwaardering kunnen doormaken dankzij een meevallende economische groei in Europa met daarbij meer consumentenuitgaven en bedrijfsinvesteringen.

De bank adviseert het accent in portefeuilles te leggen op chemie, bouw, banken en verzekeraars, media en telecom, en minder op voeding en drank. De bank verkiest waardeaandelen boven groeiaandelen. De favoriete aandelen zijn Telecom Italia, Intesa SanPaolo, AXA, Adecco, JCDecaux, Hunting, BASF, Saint Gobain en Inchcape. 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.