Updates

Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Opinie Ivan Snurer, 4 jan 2013 09:44

13 Aandelen voor 2013

0 0 Leestijd ongeveer

Welke aandelen moet je hebben in het nieuwe jaar, is een vraag die elke jaarwisseling opnieuw opduikt. Mijn favoriete aandelen voor 2013 en daarna.

De favoriete aandelen zijn geselecteerd aan hand van een computermodel dat het gedachtegoed van Joel Greenblatt en Martin Zweig exploiteert. De combinatie zorgt ervoor dat men goede, koopwaardige aandelen aanschaft die blijk geven van momentum en dit niet alleen in fundamenteel opzicht, maar ook vanuit koerstechnisch oogpunt, waardoor dit soort aandelen kunnen rekenen op een blijvende belangstelling van het koperspubliek.

Joel Greenblatt

Greenblatt is een van de bekendste waardebeleggers van deze tijd. Door aandelen van goede bedrijven aan spotprijzen te kopen, behaalt hij voor Gotham Capital al decennialang superieure rendementen. In The Little Book that Beats the Market laat Greenblatt zien hoe hij met zijn zogeheten magische formule onder aandelen het kaf van het koren scheidt. Het geheim zit hem in de gelijkgewogen rangorde van het winstrendement en de rendabiliteit op geïnvesteerd kapitaal. Het komt erop neer dat aandelen aan hand van slechts twee fundamentele ratio’s gewikt en gewogen worden. Greenblatt richt zich dus op bedrijven van bovengemiddelde kwaliteit die door beleggers lager dan gemiddeld waarderen. Op de beurs verdien je immers het meeste geld met bedrijven die beter zijn dan wat de markt ervan denkt.

Martin Zweig

Zweig was een van de meest succesvolle beleggers van zijn tijd. In de vijftien jaar dat hij het Zweig-DiMenna Fund beheert, boekte het fonds geen enkel verliesjaar. In zijn boek Winning on Wall Street stelt hij de factor groei centraal: op sublieme wijze wordt het aspect vanuit verschillende invalspunten bestudeerd zodat de groei van de winst en de omzet sterk en duurzaam is. De resultante is dat er veelal aandelen van snelgroeiende bedrijven bovendrijven waarvan de koers al een eind is opgelopen. De meeste beleggers vinden het moeilijk om op fundamentele redenen aandelen te kopen waarvan de koers hoog is. De koers van een aandeel is echter nooit te hoog om nog te kopen, of te laag nog te verkopen.

Synergetica

Samen sterk, in de financiële wereld gelden groei en waarde nochtans als elkaars tegenpolen. Door de kenmerken van beleggingsstijlen te combineren, wordt vermeden dat men weesloze aandelen van goedkope kwaliteitsbedrijven aanschaft en dat begerenswaardige groeiaandelen te duur worden ingekocht. In de kern van de twee-eenheid van groei en waarde schuilt een groot diversificatievoordeel, De synergie die hieruit voortvloeit, is dermate krachtig dat de desbetreffende favorieten geschikt zijn voor beleggers die hun aandelen tussen de twaalf maanden tot wel drie jaar lang willen vasthouden.

13 op een rij

Hieronder op alfabetische volgorde het overzicht met de 13 aandelen voor 2013 en daarna.

@IvanSnurer

De favoriete aandelen zijn geselecteerd aan hand van een computermodel dat het gedachtegoed van Joel Greenblatt en Martin Zweig exploiteert. De combinatie zorgt ervoor dat men goede, koopwaardige aandelen aanschaft die blijk geven van momentum en dit niet alleen in fundamenteel opzicht, maar ook vanuit koerstechnisch oogpunt, waardoor dit soort aandelen kunnen rekenen op een blijvende belangstelling van het koperspubliek.

Joel Greenblatt

Greenblatt is een van de bekendste waardebeleggers van deze tijd. Door aandelen van goede bedrijven aan spotprijzen te kopen, behaalt hij voor Gotham Capital al decennialang superieure rendementen. In The Little Book that Beats the Market laat Greenblatt zien hoe hij met zijn zogeheten magische formule onder aandelen het kaf van het koren scheidt. Het geheim zit hem in de gelijkgewogen rangorde van het winstrendement en de rendabiliteit op geïnvesteerd kapitaal. Het komt erop neer dat aandelen aan hand van slechts twee fundamentele ratio’s gewikt en gewogen worden. Greenblatt richt zich dus op bedrijven van bovengemiddelde kwaliteit die door beleggers lager dan gemiddeld waarderen. Op de beurs verdien je immers het meeste geld met bedrijven die beter zijn dan wat de markt ervan denkt.

Martin Zweig

Zweig was een van de meest succesvolle beleggers van zijn tijd. In de vijftien jaar dat hij het Zweig-DiMenna Fund beheert, boekte het fonds geen enkel verliesjaar. In zijn boek Winning on Wall Street stelt hij de factor groei centraal: op sublieme wijze wordt het aspect vanuit verschillende invalspunten bestudeerd zodat de groei van de winst en de omzet sterk en duurzaam is. De resultante is dat er veelal aandelen van snelgroeiende bedrijven bovendrijven waarvan de koers al een eind is opgelopen. De meeste beleggers vinden het moeilijk om op fundamentele redenen aandelen te kopen waarvan de koers hoog is. De koers van een aandeel is echter nooit te hoog om nog te kopen, of te laag nog te verkopen.

Synergetica

Samen sterk, in de financiële wereld gelden groei en waarde nochtans als elkaars tegenpolen. Door de kenmerken van beleggingsstijlen te combineren, wordt vermeden dat men weesloze aandelen van goedkope kwaliteitsbedrijven aanschaft en dat begerenswaardige groeiaandelen te duur worden ingekocht. In de kern van de twee-eenheid van groei en waarde schuilt een groot diversificatievoordeel, De synergie die hieruit voortvloeit, is dermate krachtig dat de desbetreffende favorieten geschikt zijn voor beleggers die hun aandelen tussen de twaalf maanden tot wel drie jaar lang willen vasthouden.

13 op een rij

Hieronder op alfabetische volgorde het overzicht met de 13 aandelen voor 2013 en daarna.

@IvanSnurer