Beleggers Belangen Live

Hoe verloopt de overname van Just Eat Takeaway?

Jeff Thijssen
Jeff Thijssen Expert

Sinds 20 mei kunnen aandeelhouders JET (Just Eat Takeaway) officieel hun aandelen aanmelden ter overname. De bieding loopt tot 29 juli en Prosus biedt €20,30 per aandeel. Dat betekent een premie van 63% ten opzichte van de slotkoers voorafgaand aan de bekendmaking van het bod.

Mocht Prosus 95% of meer van de aandelen in bezit krijgen, dan  zal het een procedure (squeeze-out) in gang zetten om de onderneming van de beurs te halen. Bij een minimaal belang van 80% zal het door middel van een activaverkoop en liquidatie trachten de overname af te wikkelen. Het bestuur ondersteunt de deal; onder hen Jitse Groen die nog altijd circa 8% van de aandelen bezit.

DoorDash  kiest Deliveroo in plaats van Just Eat

Aandeelhouders JET hoopten geruime tijd dat DoorDash met een hoger bod zou komen, maar in plaats daarvan deed die concurrent recent een bod op Deliveroo. DoorDash betaalt circa 0,3 maal de GTV (groos transaction value, de totale waarde van de bestellingen die gebruikers plaatsen via hun platform, inclusief de prijzen van de gerechten, verzendkosten en eventuele andere kosten); indien Prosus een vergelijkbare multiple zou neerleggen voor JET dan dient het bod te worden verhoogd naar €25 a €26 per aandeel.

Advies aandeel Just Eat Takeaway blijft ‘houden’

In afwachting van nieuwe ontwikkelingen raden we aan de stukken JET aan te houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Jeff Thijssen

Jeff Thijssen

Expert

Jeff Thijssen (1982) werkt sinds 2019 bij Beleggers Belangen. In 2008 behaalde hij zijn Bachelor Business Administration aan de Hogeschool van Amsterdam. Na zijn studie werkte hij in diverse functies bij de Nederlandsche Bank, ING, Binck Bank en TradersOnly. Jeff is een ervaren beurshandelaar die zich bij broker TradersOnly heeft gespecialiseerd in de optiematerie. Bij Beleggers Belangen schrijft hij over de ontwikkelingen op de financiële markten en volgt hij de aandelen uit de sector Industrie.

Meer artikelen van deze expert