Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
image description
Aandelen Nederland , Peter Schutte

TNT Express

TNT_Express_logo_WMCSinds de juridische afsplitsing van PostNL in mei 2011, deden overnamegeruchten de ronde omtrent het zwak presterende TNT Express (www.tnt.com). Het concern liep leeg op verliezen in Brazilië, terwijl ook de binnenlandse activiteiten in China rode cijfers schreven. In het veruit grootse gebied, Europa, heerst grote concurrentie en staan de marges flink onder druk. Forse kostenbesparingen in Europa werden telkens weggevaagd door prijsdruk, en de beurskoers halveerde. Toen het Amerikaanse hedgefonds Jana Capital en het Canadese pensioenfonds Aimco hun ongenoegen over de ondermaatse bedrijfsprestaties van TNT Express uitten, schoot de koers omhoog. Sindsdien is het overnamespel op de wagen. UPS bood uiteindelijk €9,50 per aandeel, bijna gelijk aan de waarde van TNT bij afsplitsing, maar toen de Europese Commissie te veel dwars lag trok UPS zich terug. Twee jaar later, in april 2015, volgde een bod van €8 door het eveneens Amerikaanse FedEx. De Europese mededingingsautoriteiten hebben voor deze combinatie wel hun fiat gegeven. FedEx is dan ook een relatief kleine speler in Europa.

De combinatie FedEx-TNT Express zal circa 24% van de Europese express-markt in handen krijgen. Dat is iets meer dan UPS, maar minder dan de geschatte 41% van DHL. Het bod van FedEx loopt tot 8 januari 2016. Het doorgaan van de overname lijkt een zegen voor de aandeelhouders van het slecht presterende TNT Express. Grootaandeelhouder PostNL heeft zijn belang van 14,7% al aangemeld. FedEx doet het bod gestand bij een minimale aanmelding van 80%.

TNT

Koersverloop

Artikelen

Afbeelding bij artikel ‘CEO koopt aandelen bij; ik ook maandag’
OpinieVincent van Roon, 5 okt 2015 11:37

‘CEO koopt aandelen bij; ik ook maandag’

Royal Dutch Shell Olieconcern Shell kondigde aan te stoppen met het speuren naar gas en olie in de zeebodem van Alaska. Beleggers reageerden opgetogen  en ook het aandeel liep flink op. De onzekerheden rondom het project waren te groot. De kosten waren enorm en de resultaten vielen erg tegen.

0 0
Afbeelding bij artikel Wie wordt als eerste overgenomen?
OpinieRedactie Beleggers Belangen, 8 mei 2015 16:58

Wie wordt als eerste overgenomen?

De Amerikaanse pakketenbezorger FedEx kwam vorige maand met een bod van €8 per aandeel voor de Nederlandse branchegenoot. Voor TNT Express een geschenk uit de hemel, want het postbedrijf (Foto: TNT Corporate Communications) leidde al jaren een kwakkelend bestaan.

0 0
Afbeelding bij artikel Fedex reddende engel voor zwak TNT Express
AdviesPeter Schutte, 10 apr 2015 10:34

Fedex reddende engel voor zwak TNT Express

Ruim twee jaar na het afketsen van de overname van TNT Express door het Amerikaanse UPS volgt een nieuw Amerikaans bod, dit keer van FedEx. Waar Brussel de deal met UPS dwarsboomde, lijkt de combinatie FedEx-TNT Express de zegen te krijgen van de mededingingsautoriteiten.

0 0