Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
image description
Aandelen Nederland , Jaap Barendregt

Orange

OrangeOrange is het oude France Telecom, in feite het KPN van Frankrijk. Orange, met beursnotering op Euronext Parijs, is ook actief in bijna dezelfde sectoren: vaste en mobiele telefonie, datatransport, internet, tv-diensten en verkoop van telecomapparatuur.

Het bedrijf heeft een jaaromzet van ruim €40 mrd, waarvan de helft uit Frankrijk komt en 12% uit Spanje. Voorts is het bedrijf in Europa vooral actief in Polen, België en Roemenië (13% ). Ook zijn er activiteiten in Afrika en het Midden Oosten (13% van de omzet) en is er een onderdeel voor zakelijk telefoonverkeer (15% van de omzet). De marge benadert, net als die van de andere grote Europese telecombedrijven, de 30%.

De omzetgroei zit in Afrika en het Midden Oosten. In Frankrijk zijn de grote concurrenten Altice (kabel en tv), Iliad (mobiele telefonie) en Bouygues (telefonie). Het dividendrendement is aantrekkelijk.

Orange_1

laatste advies

Koersverloop

Artikelen

Afbeelding bij artikel Credit Suisse verwacht meer cash flow en ­dividend bij Orange
OpinieStephen Hendriks, 4 nov 09:00

Credit Suisse verwacht meer cash flow en ­dividend bij Orange

De vorige week gepubliceerde derdekwartaalcijfers waren voor Credit Suisse geen reden om de winstverwachtingen voor de komende twee jaar aan te passen. Toch blijft de broker enthousiast over de Franse telecomreus Orange.

0 0
Afbeelding bij artikel Orange weet geen richting te kiezen
Technische AnalyseHarry Geels, 27 apr 14:48

Orange weet geen richting te kiezen

Orange zit al lange tijd gevangen in een driehoeksformatie. Wij zullen ons houdadvies pas wijzigen bij een uitbraak. Orange is de laatste jaren een van de minder goed presterende aandelen op de beurs. De toppen liggen al sinds eind 2015 per saldo lager.

0 0
Afbeelding bij artikel Armoe troef in Europese telecom
AdviesJaap Barendregt, 22 jan 09:00

Armoe troef in Europese telecom

2017 was een beroerd jaar voor Europese telecombedrijven. De ontwikkeling van de aandelenkoersen was slechter dan binnen de meeste, zo niet alle, andere sectoren. We zijn ook niet enthousiast over veel van de bedrijven die in de sector opereren.

0 0