Updates

Aandelen Internationaal

Manpowergroup

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wessanen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Klépierre

Advies
houden
Aandelen Nederland

BinckBank

Advies
houden
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Schlumberger

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
image description
Aandelen Nederland, Jeroen Boogaard

Eurocommercial Properties

21-Eurocommercial-Properties-N.V_Website(alleen-tekst)Vastgoedbeleggingsmaatschappij Eurocommercial Properties (ECP)(http://www.eurocommercialproperties.com/) is in 1991 opgericht en staat sindsdien genoteerd op Euronext Amsterdam. Daarvoor maakte de vastgoedportefeuille deel uit van het Schroders International Property Fund, dat in 1987 op de markt werd gebracht.

Na de verkoop van het laatste kantoorpand in 2009 bestaat de portefeuille volledig uit eersteklas winkelvastgoed in Frankrijk (41%), Noord-Italië (38%) en Zweden (21%). Het gaat voornamelijk om kleinere en middelgrote winkelcentra met een super- of hypermarkt als trekpleister in en buiten de stadscentra van zowel grote steden als provincieplaatsen.

Door de focus op eersteklas winkelcentra geldt ECP als een defensieve speler in de vastgoedmarkt. De aanwezigheid van supermarkten in de winkelcentra is erg belangrijk, omdat deze voor een vaste toeloop zorgen, ze hun omzetten ook in moeilijke economische tijden weten te handhaven en minder kwetsbaar zijn voor e-commerce. ECP heeft de status van fiscale beleggingsinstelling (FBI) en is daardoor vrijgesteld van vennootschapsbelasting.

Eurocommercial

Koersverloop

Koersinformatie

Actueel
Huidige koersKoersdatum
Hoogste koersVolume
Laagste koersVorig slot
Verandering Datum vorig slot
Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel Eurocommercial Properties klaar voor doorbraak
Technische AnalyseHendrik Jan Davids, 25 jan 13:00

Eurocommercial Properties klaar voor doorbraak

Eurocommercial Properties kent al sinds mei vorig jaar een neutraal koersbeeld. Sindsdien heeft het aandeel hoofdzakelijk zijwaarts bewogen en dat gebeurde nagenoeg rond dezelfde koers.

0 0