Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
image description
Aandelen Nederland , Michiel Pekelharing

Batenburg

Batenburg is een technisch dienstverlener die onder meer meebouwt aan grote infrastructuurprojecten en die zorg draagt voor beveiliging, klimaat en elektrotechnische installaties in gebouwen.

Het bedrijf is opgebouwd uit drie verschillende divisies. Handel en Assemblage levert componenten en halffabricaten op het gebied van energietechniek, mechatronica, industriële elektronica en bevestigingsmiddelen. Bij Industriële Automatisering ligt de nadruk op het ontwerp en beheer van besturingssystemen voor machine- en productielijnen. In Gebouwgebonden Installaties zijn de levering en het beheer van onder meer klimaat-, sanitaire en beveiligingsinstallaties samengebracht.

De geschiedenis van het bedrijf voert terug tot 1911 en Batenburg heeft al sinds 1956 een notering aan de Amsterdamse beurs. Ruim 80% van de aandelen is in handen van grootaandeelhouders, waarbij één partij er duidelijk uitspringt. VP Exploitatie (VPE, het beleggingsvehikel van de familie Van Puijenbroek) heeft in de herfst van 2015 onderhands een pakket van 225.000 aandelen gekocht. Daarmee komt het belang uit boven het niveau van 30% waarbij in beginsel de verplichting bestaat om een openbaar bod op een beursgenoteerd bedrijf uit te brengen. VPE biedt €19,50 per aandeel en heeft geen voorwaarden verbonden aan het bod, zodat het ongeacht het aanmeldingspercentage gestand wordt gedaan. Dit betekent dat Batenburg niet per se van de beurs verdwijnt.

Batenburg

laatste advies

Koersverloop

Artikelen

Afbeelding bij artikel Onderbelichte Nederlandse kleintjes
OpiniePeter Schutte, 26 apr 2017 09:19

Onderbelichte Nederlandse kleintjes

In de kelders van Euronext vinden we een aantal bedrijven die nauwelijks aandacht krijgen. Niet altijd terecht, want er zitten een paar fraaie tussen waar grote koerswinsten mee zijn te behalen.

0 0
Afbeelding bij artikel Advieswijzigingen Uitgelicht
OpinieIvan Snurer, 23 dec 2016 10:00

Advieswijzigingen Uitgelicht

Deze maand trokken tot nog toe 30 analistenadviezen onze aandacht. Daarmee staat de teller met opmerkelijke advieswijzigingen in 2016 op 392. De maand december is nog niet voorbij, maar zo kort voor de feestdagen is het weinig waarschijnlijk dat zakenbanken nog met spraakmakende advies- en koersdoelwijzigingen naar buiten komen. Analisten voorzien hun beleggingsopinies van koersdoelen.

0 0