Updates

Aandelen Internationaal

Manpowergroup

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wessanen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Klépierre

Advies
houden
Aandelen Nederland

BinckBank

Advies
houden
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Schlumberger

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
image description
Aandelen Nederland, Peter Schutte

Air France-KLM

1000px-Air_France-KLM_WMCDe Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie Air France-KLM (www.airfranceklm.com), actief in de logistieke sector met vervoer van passagiers en vracht, en met onderhoud, is ontstaan in september 2003. Na Lufthansa is het qua omzet de tweede luchtvaartmaatschappij van Europa. De combinatie maakt deel uit van het SkyTeam en werkt samen met Delta Airlines en Alitalia.

Door een relatief hoge kostenstructuur verliest Air France-KLM flink terrein op de Europese prijsvechters Easyjet en Ryanair, en op de Europese routes is de combinatie daardoor verlieslatend. Met de eigen prijsvechter Transavia probeert Air France-KLM de concurrenten de loef af te steken, maar ondanks de snelle groei is Transavia nog veel te klein. Door de sterke opkomst van maatschappijen uit het Midden-Oosten staan ook de marges op de intercontinentale vluchten onder druk.

Air France-KLM wil flink bezuinigen, onder meer door het schrappen van minder rendabele vluchten, maar stuit daarbij op weerstand van met name de machtige Franse vakbonden. Ook de Franse staat, die 17,6% van de aandelen bezit en een dubbel stemrecht heeft, is geen voorstander van een grote ontslagronde.

Door de slechte bedrijfsprestaties kent het concern een negatief eigen vermogen en blijft de beurswaarde ver achter bij de concurrentie, vooral bij de wel zeer winstgevende prijsvechters. Het feit dat KLM beter draait dan Air France zorgt bovendien al jaren voor een interne strijd. Vooralsnog wil de Nederlandse overheid er niet aan om eveneens een belang in de luchtvaartcombinatie te nemen. Regelmatig klinken er geluiden over ontbinding van de fusie, maar gezien de omvangrijke concurrentie en vervlechting lijkt dat geen realistische optie.

 

AirFrance-KLM

laatste advies

Koersverloop

Koersinformatie

Actueel
Huidige koersKoersdatum
Hoogste koersVolume
Laagste koersVorig slot
Verandering Datum vorig slot
Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel Air France-KLM laat het afweten
Technische AnalyseHendrik Jan Davids, 1 mrt 12:30

Air France-KLM laat het afweten

Air France-KLM laat het afweten: aandeelhouders werden op een fantastisch 2017 getrakteerd, maar dit jaar verloopt anders. Meteen begin januari al lukte het beleggers niet meer om de beurskoers boven het hoogtepunt van 2017 te tillen.

0 0
Afbeelding bij artikel Air France-KLM stelt teleur
AdviesPeter Schutte, 19 feb 10:45

Air France-KLM stelt teleur

Het operationeel resultaat stijgt wel met 20% tot €113 mln, maar de marktverwachting lag op €156 mln.

0 0
Afbeelding bij artikel Toptijden voor luchtvaartmaatschappijen
OpinieJohan Brinkman, 5 dec 2017 17:15

Toptijden voor luchtvaartmaatschappijen

Het mondiale passagiersvervoer heeft in oktober herstel laten zien, na een dipje in september. Het gaat goed met de luchtvaartmaatschappijen.

0 0