Air France-KLM - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
verkopen
image description
Aandelen Nederland, Peter Schutte

Air France-KLM

1000px-Air_France-KLM_WMCDe Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie Air France-KLM (www.airfranceklm.com), actief in de logistieke sector met vervoer van passagiers en vracht, en met onderhoud, is ontstaan in september 2003. Na Lufthansa is het qua omzet de tweede luchtvaartmaatschappij van Europa. De combinatie maakt deel uit van het SkyTeam en werkt samen met Delta Airlines en Alitalia.

Door een relatief hoge kostenstructuur verliest Air France-KLM flink terrein op de Europese prijsvechters Easyjet en Ryanair, en op de Europese routes is de combinatie daardoor verlieslatend. Met de eigen prijsvechter Transavia probeert Air France-KLM de concurrenten de loef af te steken, maar ondanks de snelle groei is Transavia nog veel te klein. Door de sterke opkomst van maatschappijen uit het Midden-Oosten staan ook de marges op de intercontinentale vluchten onder druk.

Air France-KLM wil flink bezuinigen, onder meer door het schrappen van minder rendabele vluchten, maar stuit daarbij op weerstand van met name de machtige Franse vakbonden. Ook de Franse staat, die 17,6% van de aandelen bezit en een dubbel stemrecht heeft, is geen voorstander van een grote ontslagronde.

Door de slechte bedrijfsprestaties kent het concern een negatief eigen vermogen en blijft de beurswaarde ver achter bij de concurrentie, vooral bij de wel zeer winstgevende prijsvechters. Het feit dat KLM beter draait dan Air France zorgt bovendien al jaren voor een interne strijd. Vooralsnog wil de Nederlandse overheid er niet aan om eveneens een belang in de luchtvaartcombinatie te nemen. Regelmatig klinken er geluiden over ontbinding van de fusie, maar gezien de omvangrijke concurrentie en vervlechting lijkt dat geen realistische optie.

 

AirFrance-KLM

laatste advies

Koersverloop

Koersinformatie

Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel Kostenbesparingen stutten resultaat Aegon
AdviesJeroen Boogaard, vandaag 10:00

Kostenbesparingen stutten resultaat Aegon

Verzekeraar Aegon boekte over de eerste jaarhelft een licht hogere onderliggende winst. Dat was vooral te danken aan lagere kosten, want de verkoop van levensverzekeringen daalt.

0 0
Afbeelding bij artikel Autonome groei IMCD indrukwekkend
AdviesPeter Schutte, 20 aug 11:04

Autonome groei IMCD indrukwekkend

Na het uitstekend verlopen eerste kwartaal heeft chemisch distributeur IMCD de groei in het tweede kwartaal zelfs nog een tandje hoger gezet. Beleggers zijn enthousiast.

0 0
Afbeelding bij artikel Bezettingsgraad Vopak weer lager
AdviesPeter Schutte, 20 aug 10:43

Bezettingsgraad Vopak weer lager

De halfjaarcijfers van Vopak konden beleggers niet bekoren. Vooral door een aanhoudende druk op de bezettingsgraad van de terminals daalde de beurskoers met ruim 6%.

0 0