Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Actueel advies

Analisten Christian Slagter-Koster, 19 nov 2023 09:00

Ahold Delhaize | Niet meer in alle analistenmandjes

0 0 Leestijd ongeveer

De Amerikaanse prestaties van Ahold Delhaize drukken het sentiment bij analisten.

Ahold Delhaize zag het afgelopen kwartaal de omzet op jaarbasis dalen van €22,4 naar €21,9 mrd. De onderliggende operationele winst bedroeg €839 mln met een marge van 3,8%. Een jaar eerder lag deze marge nog op 4,4%.  Het supermarktconcern ziet vooral de marges in de VS onder druk staan en heeft daarom zijn raming voor de onderliggende winst per aandeel teruggeschroefd. Waar de verwachting eerder was dat deze rond de €2,55 zou uitkomen, zal dat nu iets daaronder zijn. Het bedrijf gaat voor €1 mrd aan eigen aandelen terugkopen.

Jefferies vraagt zich af in hoeverre Ahold Delhaize ook in 2024 te maken krijgt met margedruk, aangezien de Amerikaanse overheid consumenten financieel minder gaat ondersteunen. Jefferies hanteert een houdadvies en een koersdoel van €28,50.

Bernstein Research verwacht dat de komende zes tot negen maanden moeilijk gaan worden voor Ahold Delhaize, door een lagere groei in vooral de VS en het risico op verdere margedruk. Zij zetten dan ook hun vraagtekens achter doelstellingen voor 2025 van het bedrijf. Bernstein Research heeft het advies verlaagd van ‘kopen’ naar ‘houden’ en het koersdoel neerwaarts bijgesteld van €34 naar 29.

Voor DeGroof Petercam was de lagere omzet geen verrassing, maar viel de onderliggende winst wel enigszins tegen. Zij anticipeerden er al op dat Ahold Delhaize een aandeleninkoopprogramma zou aankondigen. DeGroof Petercam heeft zijn koersdoel verlaagd van €33,50 naar €31 en het advies op ‘houden’ laten staan.

J.P. Morgan vond de winstontwikkeling van Ahold Delhaize in de VS over het derde kwartaal teleurstellend en Europa presteerde in lijn met hun verwachtingen. Als gevolg daarvan heeft de Amerikaanse zakenbank zijn koersdoel verlaagd van €27,54 naar €26,09 en het advies luidt ‘verkopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.